Vučić traži hitnu sjednicu Vlade

Vlada Srbije održaće danas hitnu sjednicu povodom jednostranih sankcija koje je Hrvatska uvela protiv Srbije.

Srbija 22.09.2015 | 07:12
Vučić traži hitnu sjednicu Vlade

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je hitnu sjednicu Vlade za 14.30 časova.

RTS prenosi da se očekuje da sva ministarstva pripreme mjere za zaštitu državne teritorije, nacionalnog i ekonomskog interesa i ozbiljan odgovor na politiku Vlade Hrvatske.

Vučić je na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare zatražio od hrvatskih vlasti da povuku odluku o zaustavljanju teretnog saobraćaja na graničnom prelazu Batrovci, upozorivši da će Srbija u suprotnom preduzeti pravne mjere, a ukoliko to ne da rezultat povući će i kontramjere.

“Hrvatska se zaustavljanjem teretnog saobraćaja ponaša neodgovorno, a, ukoliko to bude potrajalo, moraćemo da uvedemo kontramere, koje će više pogoditi Hrvatsku od nas”, rekao je Vučić.

On je ukazao da je Srbija suočena više mjeseci sa talasom izbjeglica, a nije slala neodgovorne izjave, niti je ikada zaustavljala saobraćaj.

“Mi puštamo sve kamione koji dolaze iz Hrvatske, a oni ne puštaju nijedan iz Srbije u Hrvatsku. Naše strpljenje neće trajati do veka”, rekao je Vučić.

On je zamolio EU da upozori svoju članicu da se ne ponaša tako, jer to nije samo antievrpsko ponašanje, već je protiv svakih civilizacijskih normi.

Kolone kamiona iz pravca Srbije na graničnom prelazu Batrovci – Bajakovo, koji je jedini bio otvoren za teretni saobraćaj između Srbije i Hrvatske, dugačke su i po 10 kilometara.

Izvor: NN/RTS

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Gavrilo Princip

22.09.2015 07:13

Kako se na (novo)hrvatskom kaze primirje? - PALI !

ODGOVORITE
Name

herceg

22.09.2015 07:47

Pa javi se baji da ti sredi sa Kolindom. Oni svakako su postali veliki prijatelji,ali samo zbog interesa hrvatskog naroda. E moj Vucicu koga si ti podrzavao.

ODGOVORITE
Name

tacno

22.09.2015 08:28

Prva pametna od tebe Vucicu.

ODGOVORITE
Name

Aj

22.09.2015 08:29

Kakav si ti debil

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

22.09.2015 09:06

MALI BRE, SRBIJA JE DRŽAVA! TI SI ZA PREDSEDNIKA SAVETA MESNE ZAJEDNICE!

ODGOVORITE
Name

kameleon

22.09.2015 09:10

Između ostalih vještina, dobar političar mora posjedovati i vještinu koja se u kockanju zove blefiranje. To Vučić očito nema.

ODGOVORITE
Name

nedorastao ujkama

22.09.2015 09:28

Hajd sad se lepo svi okupite pa zamolite ujke da vam puste robu u Hrvatsku...za uzvrat im dajte još srpskog tržišta a takodje im obećajte da nikad neće Srbi protjerani iz hrvaske tražiti svoju imovinu da se vrati vlasnicima...a može i da Srbi nose oznake na rukavu kad idu u Hrvasku,takodje može da srpske kuće i lokali budu označene vidljivim oznakama bojom,takodje im podržite uvodjenje ustaških simbola u vojku i policiju,a državni pečati mogu imati i oznaku NDH.

ODGOVORITE