Трикови који одржавају ципеле дуже очуваним!

Мало је „модних трагедија“ тежих од сазнања да смо најдраже ципеле уништили и да више не могу да се носе. Међутим, постоје начини да обућу одржимо новом и очуваном!

Мода и љепота 21.09.2015 | 13:30
Трикови који одржавају ципеле дуже очуваним!

Ове једноставне кораке можете предузети већ данас и заштитити своје најдраже ципеле - и тиме им продужити рок трајања. Уосталом, зашто би ципеле биле само за једну сезону?

Одаберите праву величину - први корак у бризи о ципелама је правилна куповина идеалног пара обуће. Избор квалитетних материјала и конструкција у односу на ниске цене је добар почетак, али одговарајућа величина је кључна. Када носите обућу која је премала, и ваше ноге и ципеле ће извући дебљи крај.

Унапред смањите штету - то је најбоља ствар коју можете да учините за своје ципеле. Једноставно треба да их превентивно заштитите, било да су од коже, платна или брушене - нанесите заштиту за кожу на њих и на тај начин ћете спречити прљавштину, воду и мрље да упропасте обућу.

Избегавајте да их носите два дана заредом. Дајте својим ципелама дан одмора, тако имају времена да се осуше и неће се трајно раширити - јер, кад се то догоди, повратка, нажалост, нема.

Залепите гуму на ђон. Обућу без гумене заштите ђона однесите код обућара или је сами уградите. Осим што ће вам ђон дуже остати нов и очуван, биће вам и лакше да ходате у тако опремљеним ципелама.

Распертлајте их пре изувања! Сви смо криви за макар једно изување ципела пре него што смо их одвезали, али ако желите да избегнете трајно растезање ципела, размислите о овој навици још једном.

Негујте своју обућу, уложите у добру регенеративну крему за ципеле и четку за кожу - тако ћете их након сваког ношења вратити у првобитно стање.

Правилно их одложите када дођете кући. Најгоре што можете учинити за своје ципеле јесте да их држите нагомиланим у ципеларнику. Одвојите мало времена сваког дана и одложите ципеле на одговарајуће место, јер, ако их држите у углу на гомили других ципела појавиће се огреботине и изгубиће своју форму.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар