Trikovi koji održavaju cipele duže očuvanim!

Malo je „modnih tragedija“ težih od saznanja da smo najdraže cipele uništili i da više ne mogu da se nose. Međutim, postoje načini da obuću održimo novom i očuvanom!

Moda i ljepota 21.09.2015 | 13:30
Trikovi koji održavaju cipele duže očuvanim!

Ove jednostavne korake možete preduzeti već danas i zaštititi svoje najdraže cipele - i time im produžiti rok trajanja. Uostalom, zašto bi cipele bile samo za jednu sezonu?

Odaberite pravu veličinu - prvi korak u brizi o cipelama je pravilna kupovina idealnog para obuće. Izbor kvalitetnih materijala i konstrukcija u odnosu na niske cene je dobar početak, ali odgovarajuća veličina je ključna. Kada nosite obuću koja je premala, i vaše noge i cipele će izvući deblji kraj.

Unapred smanjite štetu - to je najbolja stvar koju možete da učinite za svoje cipele. Jednostavno treba da ih preventivno zaštitite, bilo da su od kože, platna ili brušene - nanesite zaštitu za kožu na njih i na taj način ćete sprečiti prljavštinu, vodu i mrlje da upropaste obuću.

Izbegavajte da ih nosite dva dana zaredom. Dajte svojim cipelama dan odmora, tako imaju vremena da se osuše i neće se trajno raširiti - jer, kad se to dogodi, povratka, nažalost, nema.

Zalepite gumu na đon. Obuću bez gumene zaštite đona odnesite kod obućara ili je sami ugradite. Osim što će vam đon duže ostati nov i očuvan, biće vam i lakše da hodate u tako opremljenim cipelama.

Raspertlajte ih pre izuvanja! Svi smo krivi za makar jedno izuvanje cipela pre nego što smo ih odvezali, ali ako želite da izbegnete trajno rastezanje cipela, razmislite o ovoj navici još jednom.

Negujte svoju obuću, uložite u dobru regenerativnu kremu za cipele i četku za kožu - tako ćete ih nakon svakog nošenja vratiti u prvobitno stanje.

Pravilno ih odložite kada dođete kući. Najgore što možete učiniti za svoje cipele jeste da ih držite nagomilanim u cipelarniku. Odvojite malo vremena svakog dana i odložite cipele na odgovarajuće mesto, jer, ako ih držite u uglu na gomili drugih cipela pojaviće se ogrebotine i izgubiće svoju formu.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar