Европске дестинације које морате посјетити ове јесени

Долазак јесени обоји природу у живу палету топлих жутих, наранџастих и црвених нијанси које додатно пролепшају визуру појединих градова и места. Ако планирате неко краће путовање ове јесени, свакако посетите неке од ових задивљујућих лепотица.

Путовања 21.09.2015 | 10:00
Европске дестинације које морате посјетити ове јесени

Камбрија

Енглеска грофовија на северозападу земље која се граничи са Шкотском извор је предивних природних лепота којима је у јесен још теже одолети. Осим Националног парка “Лаке Дистрицт” чија језера одузимају дах, истражите и шуму Фризидејл у којој тамни борови и црвене букве чине задивљујуће крајолике. Не заборавите да у локалном пабу испробате домаћи цидер и наздравите новом годишњем добу.

Бриж, Белгија

Средњевековни белгијски град у јесен добија једну од најлепших европских панорама где златна и гримизна винове лозе обрубљује историјске зграде, а предивни призори се осликавају у градским каналима. Део градског шарма искусићете на отвореним пијацама које тргују све до почетка новембра, а поготово ако испробате славне напитке од какаа попут Де Проевериеја.

Осло, Норвешка

Промене годишњих доба нарочито су лепе на сјеверу Европе. Шетња Ослом тада постаје право задовољство, поготово по питорескним градским парковима који сваке године постају све лепши. Никако немојте заобићи посету замку Акершус и парк скулптура Вигеланд чији кипови посебно долазе до изражаја уз промену лишћа на околним стаблима.

Праг, Чешка

Престоница Чешке лепа је у свим годишњим добима, али пружа нешто посебно кад лишће почне да мења боју на стаблима градских паркова. У јесен има и нешто мање туриста на улицама, па је лакше уживати у посебностима као што су Прашка тврђава, Вацлавске Намести и Карлов мост. Посебно уживање представља вожња бродићем по Влтави.

Пијемонт, Италија

Октобар је врхунац сезоне за уживање у храни и пићу у руралном Пијемонту. Кестени, чоколада, тартуфи и друге врсте печурака имају посебне фестивале на којима се ужива у локалним специјалитетима. Ако имате прилику, прикључите се берби грожђа у неком локалном винограду и уживајте у домаћим обичајима.

Будимпешта, Мађарска

Пријатне јесење температуре у септембру и октобру одлична су препорука и за посету суседима, који у ово доба организују низ гастрономских фестивала на отвореном. Осим уживања у локалној храни и пићима, град нуди бројне 'бесплатне' атракције које свакако морате да истражите пешице. Укрцајте се на бродић и уживајте у лепом плавом Дунаву.

Блед, Словенија

Бледско језеро у Словенији одличан је избор за љубитеље активног одмора. Овде можете да планинарите, јашете, возити бицикл, пловити у традиционалним чамцима, или једноставно уживате у задивљујућем крајолику, 'уоквиреним' чаробним планинама у околини.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар