Шешељ: Нико жив не зна када ће пресуда

Случај Војислава Шешеља поново је активан пред Жалбеним већем Хашког трибунала, пред којим се одвија додатни процес после захтева из маја да се лидер СРС врати у Схевенинген, али нема назнака до када ће он бити на привременој слободи.

Србија 19.09.2015 | 17:00
Шешељ: Нико жив не зна када ће пресуда

Портпарол Хашког трибунала Ненад Голчевски каже за "Новости" да нема никаквих нових информација намењених јавности у вези са Шешељем, а када је у питању пресуда у његовом предмету, Голчевски наводи:

- Очекује се да она буде изречена до краја године, али, то није извесно, с обзиром на то да датум изрицања пресуде није заказан.

Србија у овом поверљивом процесу, настављеном после летње паузе, сарађује по правилима Трибунала, незванично нам је речено у изворима блиским Влади.

Шешељ каже за "Новости" да нема никакве нове информације из Хага пошто је Влада Србије одлучила да са судом комуницира екс парте, односно, без његовог знања.

На питање верује ли да бисмо пресуду могли да чујемо у наредна два месеца и да ли би у том случају отишао у Хаг да присуствује њеном изрицању, Шешељ каже:

- Нико жив не зна када ће пресуда. Датум изрицања није заказан. А, ја сам своје рекао. Добровољно се не враћам. Завршио сам са Хашким трибуналом, победио сам. Нисам тражио да ме врате, они су то учинили и за мене је то завршена ствар.

Главни тужилац Серж Брамерц у последњем извештају Савету безбедности УН навео је да ће пресуда у Шешељевом предмету бити изречена у току ове године.

Остало је, дакле, мало времена, поготово што се средином новембра за СБ УН спрема нови извештај о раду Трибунала, па ако до тада пресуда не буде обелодањена, морало би да се разјасни шта је то што је кочи.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

19.09.2015 16:10

"Благо" Шешељу кад њега Србија брани. Његови некадашњи страначки другови највише би вољели да поново виде Шешеља у Хагу. Шипак! Сада је на њих ред!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

19.09.2015 16:12

Ма питај Додика он све зна, ама у све умије као Мара ........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Никола

19.09.2015 19:15

А засто си ти оптерецен Додиком толико? Баш си теле...

Name

светозар

19.09.2015 16:45

Сесељу док си био у затвору овде се стварао утисак да када ти изадјес Србија креце као ракета на боље. Ста би са тобом осим сто ваљас глупости, има ли ста конкретно??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

19.09.2015 22:54

Па сад ако теби ваља глупости најмлађи доктор наука, човјек који је за 12 година толико обрукао хашки суд да су га почели убијати онда не знаш колико се он жртвовао за српски народ и на крају побједио. Бори се он сада и за Србију и против своје тешке болести. Зато не лупај глупости и поштуј овог човјека. Урадиће он све што је рекао ако га здравље послужи. Тај израз као ракета (што он није никад изјавио) би само могао значити државни удар. Политика иде мало другачије ако се потрудиш да размислиш.

Name

Јулио

19.09.2015 17:21

Нема Војо ,неце те висе ни тразити,ниси висе интересантан,исто си ко процитана књига......висе је интересантан Екрем,Змај и Гастос од тебе. Ко те с..ба кад све саберес:Твоји!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

19.09.2015 18:19

ЦУЈ ТУЗИЛАЦ БРАМЕРЦ ЗНА,А ВЛАДА СРБИЈЕ НЕ ЗНА?? ВУЦИЦ,ЈАКО ДОБРО ЗНА,АЛ СЕ КРИЈЕ И СЕСЕЉУ КОПА РУПУ...НАЗАЛОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

20.09.2015 07:00

...Мисли Никола да је лола а лупа до бола...