Šešelj: Niko živ ne zna kada će presuda

Slučaj Vojislava Šešelja ponovo je aktivan pred Žalbenim većem Haškog tribunala, pred kojim se odvija dodatni proces posle zahteva iz maja da se lider SRS vrati u Sheveningen, ali nema naznaka do kada će on biti na privremenoj slobodi.

Srbija 19.09.2015 | 17:00
Šešelj: Niko živ ne zna kada će presuda

Portparol Haškog tribunala Nenad Golčevski kaže za "Novosti" da nema nikakvih novih informacija namenjenih javnosti u vezi sa Šešeljem, a kada je u pitanju presuda u njegovom predmetu, Golčevski navodi:

- Očekuje se da ona bude izrečena do kraja godine, ali, to nije izvesno, s obzirom na to da datum izricanja presude nije zakazan.

Srbija u ovom poverljivom procesu, nastavljenom posle letnje pauze, sarađuje po pravilima Tribunala, nezvanično nam je rečeno u izvorima bliskim Vladi.

Šešelj kaže za "Novosti" da nema nikakve nove informacije iz Haga pošto je Vlada Srbije odlučila da sa sudom komunicira eks parte, odnosno, bez njegovog znanja.

Na pitanje veruje li da bismo presudu mogli da čujemo u naredna dva meseca i da li bi u tom slučaju otišao u Hag da prisustvuje njenom izricanju, Šešelj kaže:

- Niko živ ne zna kada će presuda. Datum izricanja nije zakazan. A, ja sam svoje rekao. Dobrovoljno se ne vraćam. Završio sam sa Haškim tribunalom, pobedio sam. Nisam tražio da me vrate, oni su to učinili i za mene je to završena stvar.

Glavni tužilac Serž Bramerc u poslednjem izveštaju Savetu bezbednosti UN naveo je da će presuda u Šešeljevom predmetu biti izrečena u toku ove godine.

Ostalo je, dakle, malo vremena, pogotovo što se sredinom novembra za SB UN sprema novi izveštaj o radu Tribunala, pa ako do tada presuda ne bude obelodanjena, moralo bi da se razjasni šta je to što je koči.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

19.09.2015 16:10

"Благо" Шешељу кад њега Србија брани. Његови некадашњи страначки другови највише би вољели да поново виде Шешеља у Хагу. Шипак! Сада је на њих ред!

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.09.2015 16:12

Ma pitaj Dodika on sve zna, ama u sve umije kao Mara ........

ODGOVORITE
Name

Re Nikola

19.09.2015 19:15

A zasto si ti opterecen Dodikom toliko? Baš si tele...

Name

svetozar

19.09.2015 16:45

Seselju dok si bio u zatvoru ovde se stvarao utisak da kada ti izadjes Srbija krece kao raketa na bolje. Sta bi sa tobom osim sto valjas gluposti, ima li sta konkretno??

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

19.09.2015 22:54

Pa sad ako tebi valja gluposti najmlađi doktor nauka, čovjek koji je za 12 godina toliko obrukao haški sud da su ga počeli ubijati onda ne znaš koliko se on žrtvovao za srpski narod i na kraju pobjedio. Bori se on sada i za Srbiju i protiv svoje teške bolesti. Zato ne lupaj gluposti i poštuj ovog čovjeka. Uradiće on sve što je rekao ako ga zdravlje posluži. Taj izraz kao raketa (što on nije nikad izjavio) bi samo mogao značiti državni udar. Politika ide malo drugačije ako se potrudiš da razmisliš.

Name

Julio

19.09.2015 17:21

Nema Vojo ,nece te vise ni traziti,nisi vise interesantan,isto si ko procitana knjiga......vise je interesantan Ekrem,Zmaj i Gastos od tebe. Ko te s..ba kad sve saberes:Tvoji!

ODGOVORITE
Name

mrka kapa

19.09.2015 18:19

CUJ TUZILAC BRAMERC ZNA,A VLADA SRBIJE NE ZNA?? VUCIC,JAKO DOBRO ZNA,AL SE KRIJE I SESELJU KOPA RUPU...NAZALOST.

ODGOVORITE
Name

...

20.09.2015 07:00

...Misli Nikola da je lola a lupa do bola...