Ријешите се главобоље за само 3 минута

Главобоља је најчешћа тегоба модерног човека. Умор, преоптерећеност, бука и недостатак сна само су неки од узрочника главобоље.

Здравље 19.09.2015 | 14:30
Ријешите се главобоље за само 3 минута

Већина људи неугодне се боли решава помоћу таблета, али постоје и друге опције. Ова масажа подстиче циркулацију у подручју главе и врата и тако помаже уклањању боли, пише Yоурстyлисхлифе.цом.

Осим тога, масажа главе веома је угодна.

Терапеутска масажа пешкиром

Одаберите пешкир који није предебео па га замотајте у чврст ваљак.

Добро притисните пешкир на потиљку. Држите га обема рукама на крајевима, у затегнутом стању. Ритмичним покретима померајте пешкир попут ваљка по глави, врату и раменима.

Масирајте главу овом техником три до пет минута и требало би да осетите знатно олакшање. Ако бол није прошла, након десет минута паузе поновите поступак.

Мануални терапету сматрају да је најчешћи узрок главобоље спазам мишића услед напетости. Масажа пешкиром опушта подручје главе и врата и елиминише спазам.

Код јаке главобоље масажу пешкиром добро је комбиновати с додатном терапијом: попијте шољицу чаја од нане која ће проширити крвне жиле. Бол ће нестати за само неколико минута!

Најчешћи узрок главобоље је стрес, али имајте на уму да учестале главобоље могу бити знак озбиљнијих здравствених проблема па се посаветујте са својим лекаром.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар