Новосел о Радуљици ''дрвосјечи''!

Ја Радуљицу назвао дрвосечом? Није истина, то није добро пренето. Па, зашто бих кад баш такав један фали нашем тиму - каже легендарни стручњак.

Кошарка 18.09.2015 | 08:20
Новосел о Радуљици ''дрвосјечи''!

“Анте Томић је међу најбољим центрима у Европи и у кључној га утакмици нема, а тамо неки дрвосеча Радуљица убацује преко 20 кошева”! Овом изјавом за хрватски “Јутарњи лист” Мирко Новосел запалио је српску јавност и изазвао низ погрдних коментара на свој рачун претходна два дана. На позив “Блица” да објасни ове непримерене речи, некадашњи селектор Југославије остао је, благо рећи, изненађен.

- То је био телефонски интервју, без ауторизације, и не знам зашто је то тако изашло... Ја се, искрено, не сећам да сам то рекао! Ма нема ни везе, па ја само речи хвале имам о том момку - потпуно окреће плочу Новосел дан касније...

На нашу констатацију да је просто немогуће да му неко измисли такву изјаву, Новосел је поново остао закопчан.

- Не знам, не знам - понављао је искусни стручњак - није ми јасно јер је за мене он прототип модерног центра. Користи снагу на прави начин, већ се доказао и прошле године на Мундобаскету. Ето, наш Томић је као доминантан центар и против Чеха дао нула поена, а Радуљица Финској 27. Па, о чему онда причамо. Хрватској фали један Радуљица.

Наш је утисак да “ватренима” ипак фали и нешто више...

- Од мене нећете чути ниједну лошу реч на рачун Велимира Перасовића и играча. Наш проблем је био у промашеним припремама, а то је искључива кривица струке у савезу, никако несрећног Перасовића. Људи, девет утакмица на припремама по Европи, то је превише. Момци нису имали кад да тренирају. Па Југославија је освојила злато у Барселони 1973. после 135 дана припрема! Перасовића кривим једино што је пристао да води тим, а и сам је говорио да то ништа не ваља. Морамо да кренемо од нуле - закључио је Новосел.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СССС

18.09.2015 07:05

БАШ СИ ТИ И ТВОЈИ ПРАВЕ ДРВОСЈЕЧЕ.УМИРЕТЕ ОД ЗАВИСТИ ПА СЕ ОДМАХ ОКРЕЧЕТЕ УСТАШЛУКУ.

ОДГОВОРИТЕ