Novosel o Raduljici ''drvosječi''!

Ja Raduljicu nazvao drvosečom? Nije istina, to nije dobro preneto. Pa, zašto bih kad baš takav jedan fali našem timu - kaže legendarni stručnjak.

Košarka 18.09.2015 | 08:20
Novosel o Raduljici ''drvosječi''!

“Ante Tomić je među najboljim centrima u Evropi i u ključnoj ga utakmici nema, a tamo neki drvoseča Raduljica ubacuje preko 20 koševa”! Ovom izjavom za hrvatski “Jutarnji list” Mirko Novosel zapalio je srpsku javnost i izazvao niz pogrdnih komentara na svoj račun prethodna dva dana. Na poziv “Blica” da objasni ove neprimerene reči, nekadašnji selektor Jugoslavije ostao je, blago reći, iznenađen.

- To je bio telefonski intervju, bez autorizacije, i ne znam zašto je to tako izašlo... Ja se, iskreno, ne sećam da sam to rekao! Ma nema ni veze, pa ja samo reči hvale imam o tom momku - potpuno okreće ploču Novosel dan kasnije...

Na našu konstataciju da je prosto nemoguće da mu neko izmisli takvu izjavu, Novosel je ponovo ostao zakopčan.

- Ne znam, ne znam - ponavljao je iskusni stručnjak - nije mi jasno jer je za mene on prototip modernog centra. Koristi snagu na pravi način, već se dokazao i prošle godine na Mundobasketu. Eto, naš Tomić je kao dominantan centar i protiv Čeha dao nula poena, a Raduljica Finskoj 27. Pa, o čemu onda pričamo. Hrvatskoj fali jedan Raduljica.

Naš je utisak da “vatrenima” ipak fali i nešto više...

- Od mene nećete čuti nijednu lošu reč na račun Velimira Perasovića i igrača. Naš problem je bio u promašenim pripremama, a to je isključiva krivica struke u savezu, nikako nesrećnog Perasovića. Ljudi, devet utakmica na pripremama po Evropi, to je previše. Momci nisu imali kad da treniraju. Pa Jugoslavija je osvojila zlato u Barseloni 1973. posle 135 dana priprema! Perasovića krivim jedino što je pristao da vodi tim, a i sam je govorio da to ništa ne valja. Moramo da krenemo od nule - zaključio je Novosel.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SSSS

18.09.2015 07:05

BAŠ SI TI I TVOJI PRAVE DRVOSJEČE.UMIRETE OD ZAVISTI PA SE ODMAH OKREČETE USTAŠLUKU.

ODGOVORITE