На аукцији психоделични порше Џенис Џоплин

Порше осликан психоделичним бојама, који је припадао легендарној америчкој певачици Џенис Џоплин, биће понуђен на аукцији 10. децембра у Њујорку.

Занимљивости 16.09.2015 | 22:33
На аукцији психоделични порше Џенис Џоплин

Аукцијска кућа Сотби, која је организатор лицитације, саопштила је да је реч о поршеу 356Ц 1600 кабриолет чија се цена процењује на преко 400.000 долара.

Иако је певала "Боже, купи ми мерцедес-бенц", Џоплин је 1968. себи набавила један други немачки луксузни болид - порше. Сматрајући да је бела боја аутомобила превише "досадна", дала је пријатељу да преко целе каросерије наслика живописну слику на којој је приказана са члановима свог бенда, заједно са сликама лептирова и медуза.

- Џоплинин 356Ц је без сумње један од најзнаменитијих поршеа свих времена. То је фантастичан аутомобил који надилази уметност, поп културу и друштвене покрете, у сваком погледу аутомобил достојан славне певачице - напомињу у Сотбију, преноси АФП.

Џоплин се стално возила у поршеу који је обично био паркиран испред холивудског хотела у ком је умрла 1970. предозиравши се хероином.

Аутомобил је након њене смрти припао њеној породици која га је позајмила Кући славних рокенрола у Кливленду, где је био изложен од 1995, а која је сада одлучила да га стави на продају.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар