Пријава против "Арселор Митала" и званичника

Удружење грађана "Еко форум" предало је Тужилаштву Зеничко-добојског кантона кривичне пријаве против Компаније "Арселор Митал" и њена два директора због загађења ваздуха, као и против бившег федералног министра животне средине и туризма Бранке Ђурић и директора Федералне инспекције Ибрахима Тирка због занемаривања службене дужности.

Босна и Херцеговина 16.09.2015 | 07:55
Пријава против "Арселор Митала" и званичника

Предсједник зеничког удружења Самир Лемеш рекао је да је ријеч само о двије кривичне пријаве за које су прикупљени докази.

"С овим се не завршава наш поступак и ми настављамо и против других субјеката и лица да скупљамо доказе који ће потврдити да су одговорни за ово стање. Тражимо и од Тужилаштва да покрене истрагу и утврди постојање кривичног дјела загађења околине", рекао је Лемеш данас на конференцији за новинаре.

Кривичне пријаве поднесене су против директора "Арселор Митала" Палаватха Кришнана Наира Бије и Мукунде Вyанкатеша.

Федерални медији јављају да зеничка компанија загађује ваздух, тло и воду од 2008. године, кад је покренута интегрална производња.

Иако је број дана с прекорачењем дозвољених концентрација опасног сумпор диоксида у ваздуху нарастао алармантних 84 пута, органи власти нису реаговали.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

идемо...

16.09.2015 08:16

Зеницо , Лукавац је уз вас , гајимо сопствене убице , у сопственом дворишту !

ОДГОВОРИТЕ