Убила мајку с 20 убода ножем због љубави према муслиману

Данкиња Лиса Борцх која је убила своју мајку тако што ју је 20-ак пута убола ножем осуђена је на 9 година затвора. Убиство је починила 9. новембра прошле године, док јој је мајка спавала, пише њемачки лист "Билд".

Свијет 15.09.2015 | 17:45
Убила мајку с 20 убода ножем због љубави према муслиману

У вријеме почињења убиства имала је тек 15 година, а мајку је убила уз помоћ 20-годишњег пријатеља. Првих неколико година казне провешће у институцији за малољетнике, а касније ће остатак казне издржавати у затвору.

Мајку Тину Ромер Холтегаард убила је на спавању, након чега је позвала полицију. Према ријечима службеника, била је тотално хладнокрвна.

У позиву им је рекла да дођу брзо те да крви има посвуда.

Полиција ју је пронашла у фотељи у дневном боравку, на паметном је телефону гледала снимке смакнућа у режији милитаната Исламске државе.

Полицији и хитној само је руком показала пут према спаваћој соби гдје је лежала убијена мајка, док се она бавила проучавањем видеа.

У кући су у то вријеме живјеле само Тина и убијена, а сестра близанка се одселила, будући да више није могла слушати њихове константне свађе, преноси Индеx.хр.

Није дуго требало да полиција ухапси њу и 29-годишњег дечка Бакхтиара Мохаммеда Абдуллаха.

За вријеме суђења открило се како се Лиса спријатељила с мушкарцима у локалном центру за азиланте.

У једног од њих се и заљубила, па је почела проучавати ислам те планирала отићи у Сирију. Ипак, мушкарац у којег је била заљубљена је био ожењен и имао је жену и дјецу у Шведској. Он се вратио у Шведску.

Лиса је тада упознала Бакхтиара Мохаммеда који је поријеклом из Ирака и постали су пријатељи.

Мајка се противила пријатељству, па је Лиса испланирала убиство. На суду је за окривила пријатеља, но он је казао како га је она назвала када је мајка већ била мртва. Дошао је у њену кућу како би јој помогао. Није сасвим јасно ко прича истину будући да су током суђења више пута мијењала исказ. Полиција је пронашла Бакхтиаров отисак прста у соби у којој је спавала Тина. Он је добио 13 година затвора те је прогнан из Данске. Такође, обоје морају платити одштету.

Извор: НН

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

крмак перо

15.09.2015 15:54

Љубав удари цесто тамо гдје не треба и тада у том пламену све страда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

15.09.2015 15:57

А каква аветиња!!! Сто би Црногорац рекао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккондор

15.09.2015 16:08

САМО НЕК ПРИМАЈУ И УДОМЉУЈУ ОВЕ ЕКСТРЕМЕ И БИЦЕ ОВАКВИХ СЛУЦАЈЕВА НАПРЕТЕК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

15.09.2015 20:03

О цему ти лупас... Јеси ли процитао текст... Ти си оцити екстрем...

Name

маја

15.09.2015 21:12

Каква БЕСТИЈА.