Ubila majku s 20 uboda nožem zbog ljubavi prema muslimanu

Dankinja Lisa Borch koja je ubila svoju majku tako što ju je 20-ak puta ubola nožem osuđena je na 9 godina zatvora. Ubistvo je počinila 9. novembra prošle godine, dok joj je majka spavala, piše njemački list "Bild".

Svijet 15.09.2015 | 17:45
Ubila majku s 20 uboda nožem zbog ljubavi prema muslimanu

U vrijeme počinjenja ubistva imala je tek 15 godina, a majku je ubila uz pomoć 20-godišnjeg prijatelja. Prvih nekoliko godina kazne provešće u instituciji za maloljetnike, a kasnije će ostatak kazne izdržavati u zatvoru.

Majku Tinu Romer Holtegaard ubila je na spavanju, nakon čega je pozvala policiju. Prema riječima službenika, bila je totalno hladnokrvna.

U pozivu im je rekla da dođu brzo te da krvi ima posvuda.

Policija ju je pronašla u fotelji u dnevnom boravku, na pametnom je telefonu gledala snimke smaknuća u režiji militanata Islamske države.

Policiji i hitnoj samo je rukom pokazala put prema spavaćoj sobi gdje je ležala ubijena majka, dok se ona bavila proučavanjem videa.

U kući su u to vrijeme živjele samo Tina i ubijena, a sestra blizanka se odselila, budući da više nije mogla slušati njihove konstantne svađe, prenosi Index.hr.

Nije dugo trebalo da policija uhapsi nju i 29-godišnjeg dečka Bakhtiara Mohammeda Abdullaha.

Za vrijeme suđenja otkrilo se kako se Lisa sprijateljila s muškarcima u lokalnom centru za azilante.

U jednog od njih se i zaljubila, pa je počela proučavati islam te planirala otići u Siriju. Ipak, muškarac u kojeg je bila zaljubljena je bio oženjen i imao je ženu i djecu u Švedskoj. On se vratio u Švedsku.

Lisa je tada upoznala Bakhtiara Mohammeda koji je porijeklom iz Iraka i postali su prijatelji.

Majka se protivila prijateljstvu, pa je Lisa isplanirala ubistvo. Na sudu je za okrivila prijatelja, no on je kazao kako ga je ona nazvala kada je majka već bila mrtva. Došao je u njenu kuću kako bi joj pomogao. Nije sasvim jasno ko priča istinu budući da su tokom suđenja više puta mijenjala iskaz. Policija je pronašla Bakhtiarov otisak prsta u sobi u kojoj je spavala Tina. On je dobio 13 godina zatvora te je prognan iz Danske. Takođe, oboje moraju platiti odštetu.

Izvor: NN

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

krmak pero

15.09.2015 15:54

Ljubav udari cesto tamo gdje ne treba i tada u tom plamenu sve strada...

ODGOVORITE
Name

JA

15.09.2015 15:57

A kakva avetinja!!! Sto bi Crnogorac rekao...

ODGOVORITE
Name

kkondor

15.09.2015 16:08

SAMO NEK PRIMAJU I UDOMLJUJU OVE EKSTREME I BICE OVAKVIH SLUCAJEVA NAPRETEK.

ODGOVORITE
Name

sudex

15.09.2015 20:03

O cemu ti lupas... Jesi li procitao tekst... Ti si ociti ekstrem...

Name

maja

15.09.2015 21:12

Kakva BESTIJA.