Црногорци забранили геј параду у Никшићу

Црногорска Управа полиције забранила је одржавање геј параде у Никшићу која је била заказана за петак, 18. септембар, на Дан ослобођења града у Другом свјетском рату.

Регион 15.09.2015 | 17:25
Црногорци забранили геј параду у Никшићу

Управа полиције данас је донијела рјешење о забрани поворке у Никшићу, трећи пут у овој години, саопштено је из ЛГБТ форума "Прогрес".

Организатори геј параде саопштили су да забрана мирног јавног окупљања ЛГБТ заједнице у Никшићу дубоко разачарава и доводи у питање постојаност и искреност владине укупне политике на пољу људских права.

"Организатори параде приликом треће пријаве 2. јула Управи полицији оставили су довољно времена и простора да квалитетно припреми безбједно одржавање поворке поноса у Никшићу и дали јој пуну слободу да одреди не само алтернативну маршруту шетње, већ и да одреди и нови датум", наводи се у саопштењу.

Из Форума су саопштили да Управа полиције, ни раније, ни овог пута није понудила било какву алтернативу.

Организатори су при подношењу пријаве нагласили да ће прихватити сваки приједлог и сугестију полиције.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Градишка

15.09.2015 15:46

А гдје су им поносни очеви...ј..у Милу Ђукановића на поносном Ловћену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

15.09.2015 17:24

Тако ти је то кад хоце се у ЕУ ,онда се игра како европа казе,е ста ти је демократија. Забрањивали су и у београду па ниста,исто це тако бити и са вама дјетици,нема копрцања кад Европа казе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

15.09.2015 18:38

Требали су их пустити...па кад се скупе све их полити бензином и запалити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко

15.09.2015 19:56

А ко је водје пескир а ко је пескирица ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

пешкир/Ручник

15.09.2015 20:09

Пешкир, пешко, пешкирица је сленг за хомосексуалца. Пешкирица је партнер који има улогу супруге. Педер је ис турског језика и поред бабо је друга ријец за оца. Све ово за младе који су родјени вани.

ОДГОВОРИТЕ