Crnogorci zabranili gej paradu u Nikšiću

Crnogorska Uprava policije zabranila je održavanje gej parade u Nikšiću koja je bila zakazana za petak, 18. septembar, na Dan oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu.

Region 15.09.2015 | 17:25
Crnogorci zabranili gej paradu u Nikšiću

Uprava policije danas je donijela rješenje o zabrani povorke u Nikšiću, treći put u ovoj godini, saopšteno je iz LGBT foruma "Progres".

Organizatori gej parade saopštili su da zabrana mirnog javnog okupljanja LGBT zajednice u Nikšiću duboko razačarava i dovodi u pitanje postojanost i iskrenost vladine ukupne politike na polju ljudskih prava.

"Organizatori parade prilikom treće prijave 2. jula Upravi policiji ostavili su dovoljno vremena i prostora da kvalitetno pripremi bezbjedno održavanje povorke ponosa u Nikšiću i dali joj punu slobodu da odredi ne samo alternativnu maršrutu šetnje, već i da odredi i novi datum", navodi se u saopštenju.

Iz Foruma su saopštili da Uprava policije, ni ranije, ni ovog puta nije ponudila bilo kakvu alternativu.

Organizatori su pri podnošenju prijave naglasili da će prihvatiti svaki prijedlog i sugestiju policije.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Gradiška

15.09.2015 15:46

A gdje su im ponosni očevi...j..u Milu Đukanovića na ponosnom Lovćenu.

ODGOVORITE
Name

Julio

15.09.2015 17:24

Tako ti je to kad hoce se u EU ,onda se igra kako evropa kaze,e sta ti je demokratija. Zabranjivali su i u beogradu pa nista,isto ce tako biti i sa vama djetici,nema koprcanja kad Evropa kaze.

ODGOVORITE
Name

Ja

15.09.2015 18:38

Trebali su ih pustiti...pa kad se skupe sve ih politi benzinom i zapaliti...

ODGOVORITE
Name

Srpko

15.09.2015 19:56

A ko je vodje peskir a ko je peskirica ?

ODGOVORITE
Name

peškir/Ručnik

15.09.2015 20:09

Peškir, peško, peškirica je sleng za homoseksualca. Peškirica je partner koji ima ulogu supruge. Peder je is turskog jezika i pored babo je druga rijec za oca. Sve ovo za mlade koji su rodjeni vani.

ODGOVORITE