Вучелић делио „пацке“!

Поједини су се опустили, стручни штаб и играчи су највећи кривци за пад форме! "Одговорност сноси и Управа, ми од тога не бежимо", рекао је потпредседник Партизана.

Фудбал 16.09.2015 | 13:20
Вучелић делио „пацке“!

Уместо да се бави почетком Лиге Европе и сусретом са АЗ Алкмаром у четвртак увече, у редовима српског шампиона и даље се видају ране после тешког пораза у 149. вечитом дербију. После доброг почетка сезоне у европским квалификацијама, Парни ваљак је готово у потпуности посрнуо и доживео велики пад у форми, после којег се огласио и аларм у Хумској 1, па је одржан састанак Управе, играча и стручног штаба.

"Имали смо разговоре, као и међусобне консултације. Желели смо да знамо разлоге пораза и слабе игре у вечитом дербију, али и пада форме у односу на почетак сезоне, када је све функционисало како треба. Указали смо на грешке, критиковали слабу игру, мањак воље и жеље у дербију. Уз све то је и игра била лоше постављена и од тога не треба да се бежи. Платили смо скупу школу, али није све завршено, има још много да се игра, под условом да се извуку поуке", сматра потпредседник Партизана Милорад Вучелић, који је своје мишљење поделио за дневни спортски лист Спорт.

О томе ко је одговоран за слабе игре Вучелић није имао дилему:

"Они који су директни 'произвођачи' на терену сносе највећу одговорност. Дакле, стручни штаб и фудбалери, али и Управа, ми од тога не бежимо. Појединци су се опустили, ту мислим на најбоље играче, који су захваљујући Партизану дошли и до репрезентативних селекција, као и момци које смо означили као појачања. Сви морамо да будемо свесни чије име и грб представљамо и сви да понесемо ту одговорност. Сада је на тренеру и играчима да одреагују на прави начин и на утакмицама са АЗ Алкмаром, Радничким, Радом и Вождовцем покажу да су научили скупу школу и извукли поуке".

Стао је у одбрану тренера Зорана Милинковића потпредседник црно-белих, рекавши да стратег српског шампиона нема "орочени мандат".

"Није тачно, јер то би била врста уцене, а ми се тиме не бавимо. И сам Милинковић је признао да је лоше поставио игру против Црвене звезде, али он има наше поверење. Било је ту и сплета несрећних околности, неке шансе смо промашили, док је ривал своје искористио и сасвим заслужено славио".

Реткост, бар када су у питању дуели два највећа српска клуба, јесу похвале на рачун судија. Овог пута нису изостале.
"Морам да истакнем суђење Милорада Мажића, које је било на врхунском нивоу", закључио је Вучелић.

 

Коментари / 0

Оставите коментар