Vučelić delio „packe“!

Pojedini su se opustili, stručni štab i igrači su najveći krivci za pad forme! "Odgovornost snosi i Uprava, mi od toga ne bežimo", rekao je potpredsednik Partizana.

Fudbal 16.09.2015 | 13:20
Vučelić delio „packe“!

Umesto da se bavi početkom Lige Evrope i susretom sa AZ Alkmarom u četvrtak uveče, u redovima srpskog šampiona i dalje se vidaju rane posle teškog poraza u 149. večitom derbiju. Posle dobrog početka sezone u evropskim kvalifikacijama, Parni valjak je gotovo u potpunosti posrnuo i doživeo veliki pad u formi, posle kojeg se oglasio i alarm u Humskoj 1, pa je održan sastanak Uprave, igrača i stručnog štaba.

"Imali smo razgovore, kao i međusobne konsultacije. Želeli smo da znamo razloge poraza i slabe igre u večitom derbiju, ali i pada forme u odnosu na početak sezone, kada je sve funkcionisalo kako treba. Ukazali smo na greške, kritikovali slabu igru, manjak volje i želje u derbiju. Uz sve to je i igra bila loše postavljena i od toga ne treba da se beži. Platili smo skupu školu, ali nije sve završeno, ima još mnogo da se igra, pod uslovom da se izvuku pouke", smatra potpredsednik Partizana Milorad Vučelić, koji je svoje mišljenje podelio za dnevni sportski list Sport.

O tome ko je odgovoran za slabe igre Vučelić nije imao dilemu:

"Oni koji su direktni 'proizvođači' na terenu snose najveću odgovornost. Dakle, stručni štab i fudbaleri, ali i Uprava, mi od toga ne bežimo. Pojedinci su se opustili, tu mislim na najbolje igrače, koji su zahvaljujući Partizanu došli i do reprezentativnih selekcija, kao i momci koje smo označili kao pojačanja. Svi moramo da budemo svesni čije ime i grb predstavljamo i svi da ponesemo tu odgovornost. Sada je na treneru i igračima da odreaguju na pravi način i na utakmicama sa AZ Alkmarom, Radničkim, Radom i Voždovcem pokažu da su naučili skupu školu i izvukli pouke".

Stao je u odbranu trenera Zorana Milinkovića potpredsednik crno-belih, rekavši da strateg srpskog šampiona nema "oročeni mandat".

"Nije tačno, jer to bi bila vrsta ucene, a mi se time ne bavimo. I sam Milinković je priznao da je loše postavio igru protiv Crvene zvezde, ali on ima naše poverenje. Bilo je tu i spleta nesrećnih okolnosti, neke šanse smo promašili, dok je rival svoje iskoristio i sasvim zasluženo slavio".

Retkost, bar kada su u pitanju dueli dva najveća srpska kluba, jesu pohvale na račun sudija. Ovog puta nisu izostale.
"Moram da istaknem suđenje Milorada Mažića, koje je bilo na vrhunskom nivou", zaključio je Vučelić.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar