Видео - анализа: Ево зашто сви МОРАЈУ да воле Теа...!

Шта сви знамо о Милошу Теодосићу? Да је маг и чаробњак са баскетаром. Да може да погоди бомбу са 10 метара у последњој секунди , да асистира у стилу квотербека, без гледања о таблу кроз ноге и уши, иза леђа. Знамо да може да нас излуди нерезонским шутевима и поигравањем са лоптом кад му време није. Знамо да о њему још много тога не знамо.

Кошарка 16.09.2015 | 13:00
Видео - анализа: Ево зашто сви МОРАЈУ да воле Теа...!

Ипак, као људи смо склони забораву. Нарочито кад је најлакше заборавити. Прочитајте само кометаре после победе (еј, победе) над Немцима када је Милош промашио девет (јесте много) тројки.

Нећемо их препричавати, сетите се само шта сте већина помислили када је девети пут одапео ћорак. Требали би сви због тога колективно да се стидимо.

Не, не, не... Не због маестралне игре против Италијана. Или подсећања на 2009. када нас је сам увео у финале ЕП у Словенији или на ону бомбу против Шпанаца или маестралног „сребрног“ Мундобаскета у Шпанији.

Ево због чега Тео морамо волети довек. И кад псује на тајм ауту, и када бриљира или чини адолесцентске грешке на терену.

Прву медаљу за Србију узео је на незваничном првенсту Европе у конуренцији пионира давне 2001. Од тада је са изузетком два лета учествовао у 14 репрезентативних акција. На два такмичења није учествовао. Не својом вољом.

Мирослав Николић га није изабрао међу 12 за Европско првенство за младе 2006, а 2013. га је повреда омела да учествује на континенталном такмичењу, када смо завршили седми.

Побројмо такмичења репрезентације на којима је Милош учествовао и био на припремама.

Млађе селекције:
Незванично првенство Европе 2001. (пионири) - злато
Првенство Европе 2003. (кадети) - злато
Првенство Европе 2005. (јуниори) - злато
Првенство Европе 2006. (У20) - није путовао
Првенство Европе 2007.(У20) - злато, МВП

Сениори:
Првенство Европе 2007. - нисмо прошли групу
Квалификације за ЕП 2008. - отишли на ЕП
Првенство ЕП 2009. - сребро, прва петорка
Првенство света 2010. - четврти
Првенство Европе 2011. - осми
Квалификације за ЕП 2012. - једва отишли на ЕП
Првенство ЕП 2013. - није путова због повреде
Првенство света 2014. - сребро, прва петорка
Првенство Европе 2015. - надамо се злату

Ко не верује нека преброји. То је 14 такмичења за репрезентацију. Југославије, Србије и Црне Горе и Србије. Милош ниједно лето није одбио позив, није полагао возачки, није се враћао у форму и лечио повреду, није се женио или јурио старлете. А могао је.

Освојио је и зарадио довољно. Ипак свако лето се зноји за грб наше земље. Свако лето баци по неку магију коју ми навијачи препричавамо и сањамо од лета до лета. Материјала за сањање и препричавање нам је већ дао до надамо се Олимписку игара. Али овај филм још траје, а чаролије од мајстора Теа тек предстоје.

Коментари / 0

Оставите коментар