Video - analiza: Evo zašto svi MORAJU da vole Tea...!

Šta svi znamo o Milošu Teodosiću? Da je mag i čarobnjak sa basketarom. Da može da pogodi bombu sa 10 metara u poslednjoj sekundi , da asistira u stilu kvoterbeka, bez gledanja o tablu kroz noge i uši, iza leđa. Znamo da može da nas izludi nerezonskim šutevima i poigravanjem sa loptom kad mu vreme nije. Znamo da o njemu još mnogo toga ne znamo.

Košarka 16.09.2015 | 13:00
Video - analiza: Evo zašto svi MORAJU da vole Tea...!

Ipak, kao ljudi smo skloni zaboravu. Naročito kad je najlakše zaboraviti. Pročitajte samo kometare posle pobede (ej, pobede) nad Nemcima kada je Miloš promašio devet (jeste mnogo) trojki.

Nećemo ih prepričavati, setite se samo šta ste većina pomislili kada je deveti put odapeo ćorak. Trebali bi svi zbog toga kolektivno da se stidimo.

Ne, ne, ne... Ne zbog maestralne igre protiv Italijana. Ili podsećanja na 2009. kada nas je sam uveo u finale EP u Sloveniji ili na onu bombu protiv Španaca ili maestralnog „srebrnog“ Mundobasketa u Španiji.

Evo zbog čega Teo moramo voleti dovek. I kad psuje na tajm autu, i kada briljira ili čini adolescentske greške na terenu.

Prvu medalju za Srbiju uzeo je na nezvaničnom prvenstu Evrope u konurenciji pionira davne 2001. Od tada je sa izuzetkom dva leta učestvovao u 14 reprezentativnih akcija. Na dva takmičenja nije učestvovao. Ne svojom voljom.

Miroslav Nikolić ga nije izabrao među 12 za Evropsko prvenstvo za mlade 2006, a 2013. ga je povreda omela da učestvuje na kontinentalnom takmičenju, kada smo završili sedmi.

Pobrojmo takmičenja reprezentacije na kojima je Miloš učestvovao i bio na pripremama.

Mlađe selekcije:
Nezvanično prvenstvo Evrope 2001. (pioniri) - zlato
Prvenstvo Evrope 2003. (kadeti) - zlato
Prvenstvo Evrope 2005. (juniori) - zlato
Prvenstvo Evrope 2006. (U20) - nije putovao
Prvenstvo Evrope 2007.(U20) - zlato, MVP

Seniori:
Prvenstvo Evrope 2007. - nismo prošli grupu
Kvalifikacije za EP 2008. - otišli na EP
Prvenstvo EP 2009. - srebro, prva petorka
Prvenstvo sveta 2010. - četvrti
Prvenstvo Evrope 2011. - osmi
Kvalifikacije za EP 2012. - jedva otišli na EP
Prvenstvo EP 2013. - nije putova zbog povrede
Prvenstvo sveta 2014. - srebro, prva petorka
Prvenstvo Evrope 2015. - nadamo se zlatu

Ko ne veruje neka prebroji. To je 14 takmičenja za reprezentaciju. Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije. Miloš nijedno leto nije odbio poziv, nije polagao vozački, nije se vraćao u formu i lečio povredu, nije se ženio ili jurio starlete. A mogao je.

Osvojio je i zaradio dovoljno. Ipak svako leto se znoji za grb naše zemlje. Svako leto baci po neku magiju koju mi navijači prepričavamo i sanjamo od leta do leta. Materijala za sanjanje i prepričavanje nam je već dao do nadamo se Olimpisku igara. Ali ovaj film još traje, a čarolije od majstora Tea tek predstoje.

Komentari / 0

Ostavite komentar