Шпановићева: Заједно са државом обарамо рекорде!

Ивана Шпановић и њен тренер Горан Обрадовић поручили су да успеси спортиста у последње време нису слуцајност, него последица правог односа државе према њима.

Остали спортови 16.09.2015 | 08:20
Шпановићева: Заједно са државом обарамо рекорде!

"Као што ми обарамо рекорде, тако их обара и држава“", рекла је Шпановићева.

Она је недавно на шампионату света у Пекингу освојила бронзану медаљу у скоку у даљ, са новим националним рекордом 7,01, да би само неколико дана касније на митингу у Цириху 'поправила рекорд' и скочила 7,02 метра.

Њен тренер Горан Обрадовић указао је на суштину помоћи државе.

"Откако је 2008.године донета Уредба о награђивању спортиста, која је срећом прерасла у Закон, ова област у нашем друштву подигнута је на драстично виши ниво. Прави је то био потез, то сам рекао и на пријему код премијера Александра Вучића. Остављам статистичарима да преброје тадашње и садашње успехе", рекао је Обрадовић.

Према његовим речима штедња има своје ефекте, али се само улагањем напредује.

"Некада смо се бавили спортом, тако што смо престајали у пуној снази размишљајући шта ћемо даље да урадимо у животу. Сада можемо да усмеримо напоре на далеко дужи период и то доноси бољитак у интересу државе и целокупне нације. Ево, сада смо и награду добили брже неко икада",. закључио је Обрадовић.

Шпановићева ће наредне године бити један од највећих адута Србије за освајање медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Коментари / 0

Оставите коментар