Да ли ће БиХ добити Врховни суд?

Уставно-правна комисија Представничког вијећа Парламентарне Скупштине БиХ није данас прихватила иницијативу Дениса Бећировића о формирању Врховног суда БиХ. Ипак и поред негативног мишљења комисије ова иницијатива ће се наћи пред посланицима, а предлагач и посланик СДП-а Денис Бећировић је оптимиста.

Босна и Херцеговина 14.09.2015 | 22:53
Да ли ће БиХ добити Врховни суд?

"Очекујем да двије трећине посланика Представничког вијећа у сриједу подрже идеју о формирању Врховног суда БиХ", каже Бећировић.

Да је оптимизам Дениса Бећировића неутемељен, свједоче ставови посланика из Републике Српске. Посланик СДС-а Александра Пандуревић за ову последњу иницијативу Дениса Бећировића, као и за све досадашње, каже:

"Трла баба лан да јој прође дан. Жали Боже папира које он потроши пишући иницијативе за које и сам зна да немају апсолутно никакву шансу да добију подршку у Парламенту.''

Денису Бећировићу, односно његовој иницијативи за формирање Врховног суда БиХ, у прилог иде чињеница да су недавно у Бриселу министри правде Републике Српске, Федерације БиХ и Савјета министара БиХ потписали протокол у којем се предвиђа формирање Вишег суда БиХ.

Пославља се логично питање: да ли Бећировић рачуна на подршку посланика СНСД-а?

БН ТВ

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

..

14.09.2015 20:57

Сназно и независно правосудје на нивоу дрзаве је висе него потребно, онај ко је постен правде се не боји. Само хапсите!

ОДГОВОРИТЕ
Name

снои

16.09.2015 07:07

Док год раде у тим институцијама разни месетари, осудјувана лица, сумњивог морала нема ту правде и закона.

ОДГОВОРИТЕ