Da li će BiH dobiti Vrhovni sud?

Ustavno-pravna komisija Predstavničkog vijeća Parlamentarne Skupštine BiH nije danas prihvatila inicijativu Denisa Bećirovića o formiranju Vrhovnog suda BiH. Ipak i pored negativnog mišljenja komisije ova inicijativa će se naći pred poslanicima, a predlagač i poslanik SDP-a Denis Bećirović je optimista.

Bosna i Hercegovina 14.09.2015 | 22:53
Da li će BiH dobiti Vrhovni sud?

"Očekujem da dvije trećine poslanika Predstavničkog vijeća u srijedu podrže ideju o formiranju Vrhovnog suda BiH", kaže Bećirović.

Da je optimizam Denisa Bećirovića neutemeljen, svjedoče stavovi poslanika iz Republike Srpske. Poslanik SDS-a Aleksandra Pandurević za ovu poslednju inicijativu Denisa Bećirovića, kao i za sve dosadašnje, kaže:

"Trla baba lan da joj prođe dan. Žali Bože papira koje on potroši pišući inicijative za koje i sam zna da nemaju apsolutno nikakvu šansu da dobiju podršku u Parlamentu.''

Denisu Bećiroviću, odnosno njegovoj inicijativi za formiranje Vrhovnog suda BiH, u prilog ide činjenica da su nedavno u Briselu ministri pravde Republike Srpske, Federacije BiH i Savjeta ministara BiH potpisali protokol u kojem se predviđa formiranje Višeg suda BiH.

Poslavlja se logično pitanje: da li Bećirović računa na podršku poslanika SNSD-a?

BN TV

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

..

14.09.2015 20:57

Snazno i nezavisno pravosudje na nivou drzave je vise nego potrebno, onaj ko je posten pravde se ne boji. Samo hapsite!

ODGOVORITE
Name

snoi

16.09.2015 07:07

Dok god rade u tim institucijama razni mesetari, osudjuvana lica, sumnjivog morala nema tu pravde i zakona.

ODGOVORITE