Авион пун бактерија

Аеродроми и авиони су прљавији од наших домова, показује студија онлајн сервиса за путовања. Микробиолози су упозорили да столови за храну у авиону имају највише бактерија

Путовања 14.09.2015 | 14:00
Авион пун бактерија

Кад се следећи пут укрцате на авион, водите рачуна шта стављате на послужавник за храну, јер је по истраживањима, ово најпрљавији део летелице.

Бактерије су свуда око нас, а аеродроми и авиони су прљавији од наших домова, показује студија онлајн сервиса за путовања. На основу узорака са пет аеродрома и из четири авиона, микробиолози су упозорили да избегавамо директан контакт намирница са столовима за храну јер управо они имају највише бактерија. Следећи на списку најзагађенијих су вентилатор изнад седишта, дугме за пуштање воде у тоалету и појас за везивање. На аеродромима, најпрљавије су славине у тоалетима и резе за затварање врата у кабинама.

Ранија студија показала је да наш пртљаг дође у контакт са 80 милиона бактерија пре него што стигне до хотелске собе. У просеку, на сваком коферу отиске оставе бар четири особе: двојица таксиста, члан аеродромског особља и хотелски портир. А просечан човек на рукама има десет милиона бактерија у поређењу са само 33.000 нађене на јавним површинама.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар