Avion pun bakterija

Aerodromi i avioni su prljaviji od naših domova, pokazuje studija onlajn servisa za putovanja. Mikrobiolozi su upozorili da stolovi za hranu u avionu imaju najviše bakterija

Putovanja 14.09.2015 | 14:00
Avion pun bakterija

Kad se sledeći put ukrcate na avion, vodite računa šta stavljate na poslužavnik za hranu, jer je po istraživanjima, ovo najprljaviji deo letelice.

Bakterije su svuda oko nas, a aerodromi i avioni su prljaviji od naših domova, pokazuje studija onlajn servisa za putovanja. Na osnovu uzoraka sa pet aerodroma i iz četiri aviona, mikrobiolozi su upozorili da izbegavamo direktan kontakt namirnica sa stolovima za hranu jer upravo oni imaju najviše bakterija. Sledeći na spisku najzagađenijih su ventilator iznad sedišta, dugme za puštanje vode u toaletu i pojas za vezivanje. Na aerodromima, najprljavije su slavine u toaletima i reze za zatvaranje vrata u kabinama.

Ranija studija pokazala je da naš prtljag dođe u kontakt sa 80 miliona bakterija pre nego što stigne do hotelske sobe. U proseku, na svakom koferu otiske ostave bar četiri osobe: dvojica taksista, član aerodromskog osoblja i hotelski portir. A prosečan čovek na rukama ima deset miliona bakterija u poređenju sa samo 33.000 nađene na javnim površinama.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar