Избјеглице контактирају са терористима

Унутар група избјеглица са Блиског истока постоји комуникација са неким особама које су у вези са "Исламском државом" и радикалним исламистима, изјавио је замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић.

Босна и Херцеговина 14.09.2015 | 10:30
Избјеглице контактирају са терористима

Крешић је рекао да је избјеглички талас, који је захватио сусједне земље, изузетно погодан за такве ствари и да се у колонама нађу и они који нису у статусу избјеглица. 

"Ако је таква информација дошла до мене, значи да и обавјештајно-безбједносне агенције располажу тим подацима", рекао је Крешић за "Глас Српске". 

Он је додао да се приликом формирања радне групе за израду измјена Закона о приступу тајним подацима мора уважити уставна структура БиХ и да сва рјешења морају бити усаглашена. 

Коментаришући најаве свођења сарадње са Европолом на једно лице у Министарству безбједности, Крешић је рекао да неки компромиси који се покушавају правити могу само нарушити функционисање безбједносног система. 

"Ми смо прихватањем стратешког споразума са Европолом и Законом о Дирекцији за координацију полицијских тијела дефинисали међународну полицијску сарадњу, а на неки начин овдје одустајемо од тог законског рјешења и тражимо неке компромисе који нису најприхватљивији", рекао је Крешић. 

Према његовим ријечима, сарадња са ресорним министром Драганом Мектићем би, с обзиром на специфичност безбједносног система, морала бити јача. 

"Било какви појединачни излети или покушаји нарушавања те структуре нису пожељни", истакао је Крешић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

кунта-кинте

14.09.2015 08:49

Очито да "љубави" на линији министар-замјеник министара нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако

14.09.2015 08:57

Ако знас засто не хапсис? Супља. Ови јадници бјезе од тих злоцинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ничија

14.09.2015 09:32

Док се наши свадјају, Арапи нам насељавају земљу..једно јутро цемо се пробудити, кад оно шеријат

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

14.09.2015 09:42

НОРМАЛНО ДА ОНИ НЕЦЕ ДОНИЈЕТИ НИСТА ДОБРО НЕГО ЗЛО КАО И У СРБИЈИ ГДЈЕ И ЈЕ УДОМИО ИЗДАЈИЦА ВУЦИЦ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко из масе

14.09.2015 11:40

Јој они хватају ко бива терористе а папке нико не дира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кико

14.09.2015 15:57

Ста ови прицају ко зели да додзе у БИХ да зиви? Људи бјезе у ЕУ гдје је боље јер зато сто немају гдје нико их неце. И ви сви да мозете И гдје разгулити из БИХ сви би би побјегли колико је данас. И зато боље да сви који лупају глупости суте.

ОДГОВОРИТЕ