Izbjeglice kontaktiraju sa teroristima

Unutar grupa izbjeglica sa Bliskog istoka postoji komunikacija sa nekim osobama koje su u vezi sa "Islamskom državom" i radikalnim islamistima, izjavio je zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić.

Bosna i Hercegovina 14.09.2015 | 10:30
Izbjeglice kontaktiraju sa teroristima

Krešić je rekao da je izbjeglički talas, koji je zahvatio susjedne zemlje, izuzetno pogodan za takve stvari i da se u kolonama nađu i oni koji nisu u statusu izbjeglica. 

"Ako je takva informacija došla do mene, znači da i obavještajno-bezbjednosne agencije raspolažu tim podacima", rekao je Krešić za "Glas Srpske". 

On je dodao da se prilikom formiranja radne grupe za izradu izmjena Zakona o pristupu tajnim podacima mora uvažiti ustavna struktura BiH i da sva rješenja moraju biti usaglašena. 

Komentarišući najave svođenja saradnje sa Evropolom na jedno lice u Ministarstvu bezbjednosti, Krešić je rekao da neki kompromisi koji se pokušavaju praviti mogu samo narušiti funkcionisanje bezbjednosnog sistema. 

"Mi smo prihvatanjem strateškog sporazuma sa Evropolom i Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela definisali međunarodnu policijsku saradnju, a na neki način ovdje odustajemo od tog zakonskog rješenja i tražimo neke kompromise koji nisu najprihvatljiviji", rekao je Krešić. 

Prema njegovim riječima, saradnja sa resornim ministrom Draganom Mektićem bi, s obzirom na specifičnost bezbjednosnog sistema, morala biti jača. 

"Bilo kakvi pojedinačni izleti ili pokušaji narušavanja te strukture nisu poželjni", istakao je Krešić.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

kunta-kinte

14.09.2015 08:49

Očito da "ljubavi" na liniji ministar-zamjenik ministara nema.

ODGOVORITE
Name

Ako

14.09.2015 08:57

Ako znas zasto ne hapsis? Suplja. Ovi jadnici bjeze od tih zlocinaca.

ODGOVORITE
Name

Ničija

14.09.2015 09:32

Dok se naši svadjaju, Arapi nam naseljavaju zemlju..jedno jutro cemo se probuditi, kad ono šerijat

ODGOVORITE
Name

KONDOR

14.09.2015 09:42

NORMALNO DA ONI NECE DONIJETI NISTA DOBRO NEGO ZLO KAO I U SRBIJI GDJE I JE UDOMIO IZDAJICA VUCIC...

ODGOVORITE
Name

neko iz mase

14.09.2015 11:40

Joj oni hvataju ko biva teroriste a papke niko ne dira.

ODGOVORITE
Name

kiko

14.09.2015 15:57

Sta ovi pricaju ko zeli da dodze u BIH da zivi? Ljudi bjeze u EU gdje je bolje jer zato sto nemaju gdje niko ih nece. I vi svi da mozete I gdje razguliti iz BIH svi bi bi pobjegli koliko je danas. I zato bolje da svi koji lupaju gluposti sute.

ODGOVORITE