ЕП - Хрвати спремнии за 1/4-финале: Бићемо прави против Србије!

Председник КС Хрватске није поменуо да његова репрезентација игра осмину финала протв Чешке и већ размишља о дуелу са Ђорђевићевим пуленима.

Кошарка 12.09.2015 | 17:00
ЕП - Хрвати спремнии за 1/4-финале: Бићемо прави против Србије!

Иако Хрватска већ 20 година нема медаљу са неког већ великог такмичења, велика еуфорија је ових дана владала код западних комшија који су били домаћини једне од група на Евробаскету. Хрвати одавно нису имали овако велика очекивања.

Почели су победом над Словенијом у препуној загребачкој Арени са огромном подршком са трибина. Завршили су поразом од Грузије која им је очитала лекцију пред само 6.000 навијача који су их испратили звиждуцима.

Као да је болан пораз од Грчке вратио Хрватску на старо и оголеио све њихове мане.
„Када подвучемо црту, можемо бити задовољни. Могло се направити и нешто вие, али са спортског аспекта било је одлично. Гледали смо неколико сјајних утакмица и жао ми је што је мало гледалаца то видело. У пет дана 70.000 је прошло кроз дворану, а 4.000 је оних који су добили или купили карте, а нису дошли“, рекао је вечерас председник КС Хрватске, Иван Шукер.

Он је разочаран подршком хрватској репрезентацији.
„Искрено, очекивао сам пуно више гледалаца на нашим утакмицам. Али због сулудог правила ФИБА нисмо смели да поделимо више улазница. Боље би било да смо карте дали школској деци, ја сам био спреман да поделим 3.000 карата по школама из цијеле Хрватске, да деца дођу и посјете Драженов музеј и оду на утакмицу. Али ФИБА има чудна правила. Други пут ћемо бити паметнији и сналажљивији, неће бити тако“, поручио је Шукер за ХТВ, а преноси Индекс.

Председник КС Хрватске је прокоментарисао и резултате Перасовићеве екипе у првој фази.
„Весели ме што смо не баш сјајним играма показали се као сигурна екипа. Несрећно смо изгубили од Грчке. Очекујем да у четвртфиналу са Србијом будемо прави. Срби су показали сјајну игру, али можда није добро бити на почетку у форми“, закључио је Шукер.

Једну ствар је заборавио Шукер. Хрватска у осмини финала игра са Чешком. Чеси су имали исти број победа као Хрватска у групи, а са Литванијом су играли продужетке за прву позицију у групи.

Коментари / 0

Оставите коментар