EP - Hrvati spremnii za 1/4-finale: Bićemo pravi protiv Srbije!

Predsednik KS Hrvatske nije pomenuo da njegova reprezentacija igra osminu finala protv Češke i već razmišlja o duelu sa Đorđevićevim pulenima.

Košarka 12.09.2015 | 17:00
EP - Hrvati spremnii za 1/4-finale: Bićemo pravi protiv Srbije!

Iako Hrvatska već 20 godina nema medalju sa nekog već velikog takmičenja, velika euforija je ovih dana vladala kod zapadnih komšija koji su bili domaćini jedne od grupa na Evrobasketu. Hrvati odavno nisu imali ovako velika očekivanja.

Počeli su pobedom nad Slovenijom u prepunoj zagrebačkoj Areni sa ogromnom podrškom sa tribina. Završili su porazom od Gruzije koja im je očitala lekciju pred samo 6.000 navijača koji su ih ispratili zvižducima.

Kao da je bolan poraz od Grčke vratio Hrvatsku na staro i ogoleio sve njihove mane.
„Kada podvučemo crtu, možemo biti zadovoljni. Moglo se napraviti i nešto vie, ali sa sportskog aspekta bilo je odlično. Gledali smo nekoliko sjajnih utakmica i žao mi je što je malo gledalaca to videlo. U pet dana 70.000 je prošlo kroz dvoranu, a 4.000 je onih koji su dobili ili kupili karte, a nisu došli“, rekao je večeras predsednik KS Hrvatske, Ivan Šuker.

On je razočaran podrškom hrvatskoj reprezentaciji.
„Iskreno, očekivao sam puno više gledalaca na našim utakmicam. Ali zbog suludog pravila FIBA nismo smeli da podelimo više ulaznica. Bolje bi bilo da smo karte dali školskoj deci, ja sam bio spreman da podelim 3.000 karata po školama iz cijele Hrvatske, da deca dođu i posjete Draženov muzej i odu na utakmicu. Ali FIBA ima čudna pravila. Drugi put ćemo biti pametniji i snalažljiviji, neće biti tako“, poručio je Šuker za HTV, a prenosi Indeks.

Predsednik KS Hrvatske je prokomentarisao i rezultate Perasovićeve ekipe u prvoj fazi.
„Veseli me što smo ne baš sjajnim igrama pokazali se kao sigurna ekipa. Nesrećno smo izgubili od Grčke. Očekujem da u četvrtfinalu sa Srbijom budemo pravi. Srbi su pokazali sjajnu igru, ali možda nije dobro biti na početku u formi“, zaključio je Šuker.

Jednu stvar je zaboravio Šuker. Hrvatska u osmini finala igra sa Češkom. Česi su imali isti broj pobeda kao Hrvatska u grupi, a sa Litvanijom su igrali produžetke za prvu poziciju u grupi.

Komentari / 0

Ostavite komentar