ЕП - анализа: Берлин, Ауф Wиедерсехен! Лилле, боњоур!

За утакмицама у Берлину и марширање "орлова" Немачком сада се нећемо дуго освртати. Пред српским тимом од викенда су важнији, одлучујући изазови.

Кошарка 12.09.2015 | 09:40
ЕП - анализа: Берлин, Ауф Wиедерсехен! Лилле, боњоур!

Није прошла конференција за новинаре у Берлину на којој ривали "орлова" нису одговарали на исто питање: Да ли је Србија главни фаворит Еуробаскета 2015 и зашто јесте?

И заиста, екипа Саше Ђорђевића показала је у Немачкој да и ове године дефинитивно може много, да хоће много и да ужива у томе што ради.

Строги селектор није дизао еуфорију, хвалио је екипу, али и указивао на неке тактичке пропусте (ситне, наравно, јер великих није било) и после сваке победе понављао: Можемо боље! Његове најаве тим би потврђивао већ сутрадан и заиста растао из меча у меч.

Бјеличине мајсторије против Шпаније и кош за победу над Немачком, Теова доминација против Турске и Италије, Стефанови летови у рекламе, па на под паркета, Калинина борба, атлетицизам и закуцавања, Гагијева одбрана на Алију Мухамеду због које је хала скочила...

Тешко је издвојити потез или партију која је обележила потпуну доминацију "орлова" уочи нокаут фазе.

Који су ваши јаки утисци после прве рунде? Богданово шутерско буђење против Италије, Радуљини поени под батинама, Недовићеве асистенције, Симонови продори уз чеону линију?

"Орлови" су кренули из Берлина ка Француској ноћи између четвртка и петка, у 1.30 часова. У хотел стигли пре зоре, а први пут су тренирали у вечерњим сатима. Дуел са Финском, у оквиру осмине финала, одиграће у недељу, у већ уобичајеном термину - од 14.30 часова.

За оно што су урадили заслужили су дубок наклон. Ставили су целој Европи до знања да је наш тим спреман да се свом жестином бори за први велики трофеј од Индијанаполиса. Ипак, јасно је као дан да га неће бити лако освојити и да ће препреке бити на сваком кораку. Почев од недеље.

Наспрам себе, Ђорђевићев тим имаће у Лилу ривала који је у првом колу мучио Французе и изборио продужетак, па обезбедио пласман у нокаут фазу победама против Русије и Босне и Херцеговине. Ни против кога на Еуробаскету када се игра без поправног, али "орлови" су нам дали пуно право да верујемо.

*Последњ пут, српска репрезентација завршила је прву рунду без пораза 2001. Знамо на који је балкон и у ком граду после тог турнира стигао пехар.

ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА ЕУРОБАСКЕТА 2015

СУБОТА

Летонија - Словенија 12.00

Грчка - Белгија 14.30

Шпанија - Пољска 18.30

Француска - Турска 21.00

НЕДЕЉА

Хрватска - Чешка 12.00

Србија - Финска 14.30

Израел - Италија 18.30

Литванија - Грузија 21.00

Коментари / 0

Оставите коментар