Новицки о повратку: Можда, ако...

Немачки ас оставио донекле одшкринута врата за повратак међу "панцере", уз неколико услова. "У сваком случају, било је ово дивно путовање", поручио је.

Кошарка 11.09.2015 | 14:45
Новицки о повратку: Можда, ако...

Тешко је било Дирку Новицком (37) када је у четвртак напуштао Мерцедес Бенз Арену, уплакан.

Одлазећи последњи са паркета, највећи немачки кошаркаш направио је почасни круг и поздравио све који су му клицали име на растанку.

Да ли је заиста крај? Више да, него не, али...

"И ја сам мислио да јесте, али сад чујем да постоји шанса да добијемо позивницу за предолимпијски турнир. Морамо да сачекамо да видимо да ли ћу се вратити следећег лета. Размислићу, видећу, причаћемо следећег лета, али је за мене, у мојим мислима, ово било то...".

Новицки је признао да је крај меча са Шпанцима дочекао исцрпљен и да је зато био додатно емотиван.

"Рекао сам већ да је невероватно тешко одиграти пет утакмица у шест дана са 37 година. Да је турнир био на било ком другом месту, вероватно не бих био ту. Пошто је одржан у Немачкој, где су ме навијачи бодрили од почетка каријере, то је била на неки начин моја захвалница, да одиграм још један турнир... Свих пет утакмица било је распродато. Све је било невероватно"

Да ли би "напад" на прво место стрелаца Еуробаскета, које је овог лета преузео Тони Паркер, могао да буде мотив да се врати?

"Рекох већ - ако постоји шанса да играм и ако буде предолимијског турнира овде у Немачкој, онда...", поново је застао Немац.

"Одрастао сам гледајући европска првенства, великим сам фан Никоса Галиса. Срећан сам због Тонија. Он је невероватан плејмејкер и увек је играо за своју земљу, где год био. Заслужено је први стрелац"

Кевин Дурент рекао је новинарима у Берлину да је гледајући Дирка постајао бољи играч.

"Веома ми годи. Он је један од највећих кошаркаша. Заиста сам поносан на све то, на своју дугу каријеру. Поново ме чините емотивним... Била је ово дивна вожња", опростио се велики Дирк, који је са "панцерима" освојио бронзу у Индијанаполису 2002. и сребро у Београду 2005.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

11.09.2015 13:03

Добар је Новицки цовјек ја га обожавам!Поззз

ОДГОВОРИТЕ