Novicki o povratku: Možda, ako...

Nemački as ostavio donekle odškrinuta vrata za povratak među "pancere", uz nekoliko uslova. "U svakom slučaju, bilo je ovo divno putovanje", poručio je.

Košarka 11.09.2015 | 14:45
Novicki o povratku: Možda, ako...

Teško je bilo Dirku Novickom (37) kada je u četvrtak napuštao Mercedes Benz Arenu, uplakan.

Odlazeći poslednji sa parketa, najveći nemački košarkaš napravio je počasni krug i pozdravio sve koji su mu klicali ime na rastanku.

Da li je zaista kraj? Više da, nego ne, ali...

"I ja sam mislio da jeste, ali sad čujem da postoji šansa da dobijemo pozivnicu za predolimpijski turnir. Moramo da sačekamo da vidimo da li ću se vratiti sledećeg leta. Razmisliću, videću, pričaćemo sledećeg leta, ali je za mene, u mojim mislima, ovo bilo to...".

Novicki je priznao da je kraj meča sa Špancima dočekao iscrpljen i da je zato bio dodatno emotivan.

"Rekao sam već da je neverovatno teško odigrati pet utakmica u šest dana sa 37 godina. Da je turnir bio na bilo kom drugom mestu, verovatno ne bih bio tu. Pošto je održan u Nemačkoj, gde su me navijači bodrili od početka karijere, to je bila na neki način moja zahvalnica, da odigram još jedan turnir... Svih pet utakmica bilo je rasprodato. Sve je bilo neverovatno"

Da li bi "napad" na prvo mesto strelaca Eurobasketa, koje je ovog leta preuzeo Toni Parker, mogao da bude motiv da se vrati?

"Rekoh već - ako postoji šansa da igram i ako bude predolimijskog turnira ovde u Nemačkoj, onda...", ponovo je zastao Nemac.

"Odrastao sam gledajući evropska prvenstva, velikim sam fan Nikosa Galisa. Srećan sam zbog Tonija. On je neverovatan plejmejker i uvek je igrao za svoju zemlju, gde god bio. Zasluženo je prvi strelac"

Kevin Durent rekao je novinarima u Berlinu da je gledajući Dirka postajao bolji igrač.

"Veoma mi godi. On je jedan od najvećih košarkaša. Zaista sam ponosan na sve to, na svoju dugu karijeru. Ponovo me činite emotivnim... Bila je ovo divna vožnja", oprostio se veliki Dirk, koji je sa "pancerima" osvojio bronzu u Indijanapolisu 2002. i srebro u Beogradu 2005.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

11.09.2015 13:03

Dobar je Novicki covjek ja ga obožavam!Pozzz

ODGOVORITE