СП: Јуниори Србије хитају ка медаљи!

Јуниорска ватерполо репрезентација Србије победила је данас Шпанију 15:11 у четвртфиналу Светског првенства у Казахстану. Лудница на мечу Грча - Хрватска, "обрачун код ОК Корала". Хрватски ватерполисти јурили судије да их бију!

Остали спортови 10.09.2015 | 19:45
СП: Јуниори Србије хитају ка медаљи!

Јуниорска репрезентација Србије, коју са клупе води Владимир Вујасиновић, има још један корак до медаље на Светском првенству у Казахстану!

Србија је данас у четвртфиналу победила Шпанију 15:11 (4:2, 3:3, 4:3, 4:3) , а сутра (петак) ће се за финале борити против Грчке, која је пласман у полуфинале остварила победом у бурном мечу против Хрватске - 13:12.

Готово половину голова за српски тим дао је Гаврил Суботић (6).

Србија је потврдила улогу фаворита против Шпаније у мечу у којем је у неколико наврата има три гола предности. Голом Матеје Асановића почетком последње четвртине Србија је имала великих четири гола вишка, али су се Шпанци вратили са два везана гола. Потом је уследила нервоза (Вујасиновић је добио црвени картон), али је петерац који је претворен у гол одвео Србију на комотних 13:10, да би уследила још два гола "делфинчића" за коначан тријумф.

У другом полуфиналу састају се Мађарска и Италија.

- СТАТИСТИКА -

Играч више: Србија 9 (6), Шпанија 7 (2). Петерци: Србија 1 (1), Шпанија 1 (1).

СРБИЈА: Лазар Добожанов, Матеја Асановић (3), Радомир Драшовић, Михајло Репановић (1), Гаврил Суботић (6), Иван Гвоздановић, Драшко Гогов (2), Небојша Тохољ, Марко Манојловић, Филип Радојевић (3), Милан Виторовић.

ШПАНИЈА: Мигел Линарес, Кабањас (2), Гарсија (5), Корбалан, Сера, Гранадос, Феној, Перикас (2), Тахуљ (1), Бустос (1), Алфонсо Лопез-Саез.

ГРЧКА - ХРВАТСКА: "ЦРВЕНЕО" СЕ БАЗЕН

На сајту ФИНА овако је описана утакмица ГРчка - Хрватска: "Ако је у осталим утакмицама четвртинала било драматично, онда је овај меч био невероватан! У овој утакмици судије су потезале за цррвеним картонима брже него у револвероашком вестерн обрачуну код ОК корала!". Када је меч завршен, хрватски играчи јурцали су за судијама у намери да им покажу шта је "правда", а морало је да реагује чак и обезбеђење.

Коментари / 0

Оставите коментар