SP: Juniori Srbije hitaju ka medalji!

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Španiju 15:11 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kazahstanu. Ludnica na meču Grča - Hrvatska, "obračun kod OK Korala". Hrvatski vaterpolisti jurili sudije da ih biju!

Ostali sportovi 10.09.2015 | 19:45
SP: Juniori Srbije hitaju ka medalji!

Juniorska reprezentacija Srbije, koju sa klupe vodi Vladimir Vujasinović, ima još jedan korak do medalje na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu!

Srbija je danas u četvrtfinalu pobedila Španiju 15:11 (4:2, 3:3, 4:3, 4:3) , a sutra (petak) će se za finale boriti protiv Grčke, koja je plasman u polufinale ostvarila pobedom u burnom meču protiv Hrvatske - 13:12.

Gotovo polovinu golova za srpski tim dao je Gavril Subotić (6).

Srbija je potvrdila ulogu favorita protiv Španije u meču u kojem je u nekoliko navrata ima tri gola prednosti. Golom Mateje Asanovića početkom poslednje četvrtine Srbija je imala velikih četiri gola viška, ali su se Španci vratili sa dva vezana gola. Potom je usledila nervoza (Vujasinović je dobio crveni karton), ali je peterac koji je pretvoren u gol odveo Srbiju na komotnih 13:10, da bi usledila još dva gola "delfinčića" za konačan trijumf.

U drugom polufinalu sastaju se Mađarska i Italija.

- STATISTIKA -

Igrač više: Srbija 9 (6), Španija 7 (2). Peterci: Srbija 1 (1), Španija 1 (1).

SRBIJA: Lazar Dobožanov, Mateja Asanović (3), Radomir Drašović, Mihajlo Repanović (1), Gavril Subotić (6), Ivan Gvozdanović, Draško Gogov (2), Nebojša Toholj, Marko Manojlović, Filip Radojević (3), Milan Vitorović.

ŠPANIJA: Migel Linares, Kabanjas (2), Garsija (5), Korbalan, Sera, Granados, Fenoj, Perikas (2), Tahulj (1), Bustos (1), Alfonso Lopez-Saez.

GRČKA - HRVATSKA: "CRVENEO" SE BAZEN

Na sajtu FINA ovako je opisana utakmica GRčka - Hrvatska: "Ako je u ostalim utakmicama četvrtinala bilo dramatično, onda je ovaj meč bio neverovatan! U ovoj utakmici sudije su potezale za crrvenim kartonima brže nego u revolveroaškom vestern obračunu kod OK korala!". Kada je meč završen, hrvatski igrači jurcali su za sudijama u nameri da im pokažu šta je "pravda", a moralo je da reaguje čak i obezbeđenje.

Komentari / 0

Ostavite komentar