Фолксвагенове моторе правиће у Русији

Упркос санкцијама и тешкоћама са продајом страних возила на руском тржишту, немачки произвођач аутомобила Фолксваген повећава инвестиције у Русији.

Свијет 09.09.2015 | 21:50
Фолксвагенове моторе правиће у Русији

Немачки аутомобилски гигант отвара погон близу Москве у ком ће се производити Фолксвагенови мотори за руско и европска тржишта.

Фабрика ће производити бензинске моторе од 1,6 литара, у количини до 150.000 годишње, а у производњи ће се користити руски алуминијум, саопштила је ВW Група Рус.

Од 2016. године, 30 одсто возила произведених у Русији треба да буде опремљено с руским моторима. Очекује се да ће нова фабрика повећати Фолксвагенову локализацију у Русији на 50 процената.

"Не само да смо подигли локализацију наших возила, већ смо их учинили и доступнијим руским купцима", изјавио је за агенцију Таа, генерални директор Фолксваген Групе Рус, Маркус Ожеговић.

"Упркос економским тешкоћама, ми извршавамо све обавезе, то ће бити стварно руски производ и пример локализације у Русији", додао је он.

Група је 20-14. године продала више од 260.000 возила на руском тржишту, од чега је 185.000 произведено у Русији, према подацима ВW-а.

Осим Фолксвагена и америчка фабрика аутомобила "Форд“ најавила је да ће почети производњу својих мотора у Русији, у руској Републици Татарстан.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Продај мајко голфа дизеласа

09.09.2015 21:15

То је пјесма господина Дрљаце. Инаце док ми је мој друг Фуад писао задацу крајем 60-тих слусали смо ој, ора је ора је. Пријатна ноц и фин дан Крајини од В.Кладусе па до Црвенке.

ОДГОВОРИТЕ