Folksvagenove motore praviće u Rusiji

Uprkos sankcijama i teškoćama sa prodajom stranih vozila na ruskom tržištu, nemački proizvođač automobila Folksvagen povećava investicije u Rusiji.

Svijet 09.09.2015 | 21:50
Folksvagenove motore praviće u Rusiji

Nemački automobilski gigant otvara pogon blizu Moskve u kom će se proizvoditi Folksvagenovi motori za rusko i evropska tržišta.

Fabrika će proizvoditi benzinske motore od 1,6 litara, u količini do 150.000 godišnje, a u proizvodnji će se koristiti ruski aluminijum, saopštila je VW Grupa Rus.

Od 2016. godine, 30 odsto vozila proizvedenih u Rusiji treba da bude opremljeno s ruskim motorima. Očekuje se da će nova fabrika povećati Folksvagenovu lokalizaciju u Rusiji na 50 procenata.

"Ne samo da smo podigli lokalizaciju naših vozila, već smo ih učinili i dostupnijim ruskim kupcima", izjavio je za agenciju Taa, generalni direktor Folksvagen Grupe Rus, Markus Ožegović.

"Uprkos ekonomskim teškoćama, mi izvršavamo sve obaveze, to će biti stvarno ruski proizvod i primer lokalizacije u Rusiji", dodao je on.

Grupa je 20-14. godine prodala više od 260.000 vozila na ruskom tržištu, od čega je 185.000 proizvedeno u Rusiji, prema podacima VW-a.

Osim Folksvagena i američka fabrika automobila "Ford“ najavila je da će početi proizvodnju svojih motora u Rusiji, u ruskoj Republici Tatarstan.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Prodaj majko golfa dizelasa

09.09.2015 21:15

To je pjesma gospodina Drljace. Inace dok mi je moj drug Fuad pisao zadacu krajem 60-tih slusali smo oj, ora je ora je. Prijatna noc i fin dan Krajini od V.Kladuse pa do Crvenke.

ODGOVORITE