КК Партизан: Хвала Дулету, ово је његов дом!

Кошаркашки клуб Партизан захвалио се Душку Вујошевићу на свему што је урадио за клуб, истакавши да се окреће новим снагама.

Кошарка 09.09.2015 | 20:15
КК Партизан: Хвала Дулету, ово је његов дом!

Нови Управни одбор одлучио је да не продужи уговор са Вујошевићем, кога ће вероватно заменити његов дугогодишњи капитен, па помоћник, Петар Божић.

"Процена је да на темељима славне историје и свих успеха у прошлости треба кренути са новим снагама и енергијом ка консолидацији клуба на свим нивоима, повратку ка шампионским висинама и трофејима", саопштио је Партизан.

У новом УО, поред новог председника клуба Николе Пековиће и његовог заменика, Мирослава Берића, биће још Сања Лубардић, Маурицио Вало, Милан Искрин, Перо Шарановић, Илија Дражић, Владимир Врбашки, Бошко Јанковић, Ратко Чакаревић, Велибор Јојић, Иван Трифуновић и Петар Грубор.

"Управни одбор се захваљује Душку Вујошевићу на свему што је учинио за Партизан, врата клуба за њега су била и биће увек отворена. Вујошевић није само најтрофејнији тренер у клупској историји, већ и стручњак који је на пут извео бројне играчке легенде Партизана, српске и светске кошарке. Од Партизана је створио планетарни бренд, у огромној мери је његова заслуга што је наш клуб препознатљив по томе да је изнедрио највећи број НБА играча ван Америке. Са Партизаном је у више наврата чинио чуда, освајао домаће, регионалне и европске трофеје, најзаслужнији је заједно са Предрагом Даниловићем за доминацију која је безмало трајала 15 година", додаје се у саопштењу клуба.

Вујошевић је са Партизаном освојио 23 трофеја, а врхунац је достигао 2010. године када је одвео на Фајнал-фор Евролиге.

"Душко Вујошевић је писао историју клуба, неке од њених најблиставијих тренутака. Партизан је био и остаће његов дом", закључује се у саопштењу клуба.

Трећи мандат Душка Вујошевића на клупи Партизана и званично је завршен у понедељак поподне.

Трофејни тренер одлази са клупе након нешто више од три године рада, колико је прошло откако је после повратка из ЦСКА и годину и по дана паузе, заузео место свог некадашњег помоћника Владе Јовановића.

Ново руководство на челу са председником Николом Пековићем определило се за другачији правац деловања у спортском сектору и одлучило да не продужи сарадњу са Вујошевићем, већ да укаже поверење новом тренеру.

"Процена је да на темељима славне историје и свих успеха у прошлости, треба кренути са новим снагама и енергијом ка консолидацији клуба на свим нивоима, постепеном повратку ка шампионским висинама и континуитету трофеја", стоји у саопштењу објављеном након прве седнице новог сазива УО КК Партизан.

"Управни одбор се захваљује Душку Вујошевићу на свему што је учинио за Партизан, врата клуба за њега су била и биће увек отворена. Вујошевић није само најтрофејнији тренер у клупској историји, већ и стручњак који је на пут извео бројне играчке легенде Партизана, српске и светске кошарке".

"Од Партизана је створио планетарни бренд, у огромној мери је његова заслуга што је наш клуб препознатљив по томе да је изнедрио највећи број НБА играча ван Америке. Са Партизаном је у више наврата чинио чуда, освајао домаће, регионалне и европске трофеје, најзаслужнији је заједно са Предрагом Даниловићем за доминацију која је безмало трајала 15 година. Душко Вујошевић је писао историју клуба, неке од њених најблиставијих тренутака. Партизан је био и остаће његов дом".

Душко Вујошевић од почетка припрема 17. августа је радио на волонтерској бази, пошто му је уговор истекао по завршетку сезоне 2014/15, у којој црно-бели први пут после 14 година нису освојили трофеј и током које је кулминирала финансијска криза у клубу.

Управа Партизана повукла је потез који ће за велики број навијача свакако представљати разочарање, посебно за оне који су недавно испред стадиона у Хумској улици пружили гласну подршку популарном Дулету. Подсетимо и да је Вујошевић после тога на фудбалској утакмици Партизан - БАТЕ Борисов добио овације пуних трибина...

Ускоро ће уследити именовање новог шефа струке, а то ће бити Петар Божић, некадашњи капитен и досадашњи Вујошевићев асистент у стручном штабу.

Према даљим незваничним информацијама, у нови стручни штаб биће укључен и Душан Кецман, Божићев дугогодишњи саиграч и партнер у освајању трофеја.

Кецман је директно заслужан за титулу првака Јадранске лиге освојену у Загребу 2010. године, као и за кључну победу над Макабијем у Тел Авиву (29 поена, седам тројки), чиме је направљен важан корак ка пласману на Фајнал фор Евролиге.

Он се од кошарке званично опростио прошлог лета (ревијалном утакмицом у Пиониру) и почео да се припрема за бављење тренерским позивом. Између осталог, био је у Минеаполису и посматрао како се ради у Минесота Тимбервулвсима, екипи Николе Пековића.

Коментари / 0

Оставите коментар