KK Partizan: Hvala Duletu, ovo je njegov dom!

Košarkaški klub Partizan zahvalio se Dušku Vujoševiću na svemu što je uradio za klub, istakavši da se okreće novim snagama.

Košarka 09.09.2015 | 20:15
KK Partizan: Hvala Duletu, ovo je njegov dom!

Novi Upravni odbor odlučio je da ne produži ugovor sa Vujoševićem, koga će verovatno zameniti njegov dugogodišnji kapiten, pa pomoćnik, Petar Božić.

"Procena je da na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti treba krenuti sa novim snagama i energijom ka konsolidaciji kluba na svim nivoima, povratku ka šampionskim visinama i trofejima", saopštio je Partizan.

U novom UO, pored novog predsednika kluba Nikole Pekoviće i njegovog zamenika, Miroslava Berića, biće još Sanja Lubardić, Mauricio Valo, Milan Iskrin, Pero Šaranović, Ilija Dražić, Vladimir Vrbaški, Boško Janković, Ratko Čakarević, Velibor Jojić, Ivan Trifunović i Petar Grubor.

"Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke. Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina", dodaje se u saopštenju kluba.

Vujošević je sa Partizanom osvojio 23 trofeja, a vrhunac je dostigao 2010. godine kada je odveo na Fajnal-for Evrolige.

"Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom", zaključuje se u saopštenju kluba.

Treći mandat Duška Vujoševića na klupi Partizana i zvanično je završen u ponedeljak popodne.

Trofejni trener odlazi sa klupe nakon nešto više od tri godine rada, koliko je prošlo otkako je posle povratka iz CSKA i godinu i po dana pauze, zauzeo mesto svog nekadašnjeg pomoćnika Vlade Jovanovića.

Novo rukovodstvo na čelu sa predsednikom Nikolom Pekovićem opredelilo se za drugačiji pravac delovanja u sportskom sektoru i odlučilo da ne produži saradnju sa Vujoševićem, već da ukaže poverenje novom treneru.

"Procena je da na temeljima slavne istorije i svih uspeha u prošlosti, treba krenuti sa novim snagama i energijom ka konsolidaciji kluba na svim nivoima, postepenom povratku ka šampionskim visinama i kontinuitetu trofeja", stoji u saopštenju objavljenom nakon prve sednice novog saziva UO KK Partizan.

"Upravni odbor se zahvaljuje Dušku Vujoševiću na svemu što je učinio za Partizan, vrata kluba za njega su bila i biće uvek otvorena. Vujošević nije samo najtrofejniji trener u klupskoj istoriji, već i stručnjak koji je na put izveo brojne igračke legende Partizana, srpske i svetske košarke".

"Od Partizana je stvorio planetarni brend, u ogromnoj meri je njegova zasluga što je naš klub prepoznatljiv po tome da je iznedrio najveći broj NBA igrača van Amerike. Sa Partizanom je u više navrata činio čuda, osvajao domaće, regionalne i evropske trofeje, najzaslužniji je zajedno sa Predragom Danilovićem za dominaciju koja je bezmalo trajala 15 godina. Duško Vujošević je pisao istoriju kluba, neke od njenih najblistavijih trenutaka. Partizan je bio i ostaće njegov dom".

Duško Vujošević od početka priprema 17. avgusta je radio na volonterskoj bazi, pošto mu je ugovor istekao po završetku sezone 2014/15, u kojoj crno-beli prvi put posle 14 godina nisu osvojili trofej i tokom koje je kulminirala finansijska kriza u klubu.

Uprava Partizana povukla je potez koji će za veliki broj navijača svakako predstavljati razočaranje, posebno za one koji su nedavno ispred stadiona u Humskoj ulici pružili glasnu podršku popularnom Duletu. Podsetimo i da je Vujošević posle toga na fudbalskoj utakmici Partizan - BATE Borisov dobio ovacije punih tribina...

Uskoro će uslediti imenovanje novog šefa struke, a to će biti Petar Božić, nekadašnji kapiten i dosadašnji Vujoševićev asistent u stručnom štabu.

Prema daljim nezvaničnim informacijama, u novi stručni štab biće uključen i Dušan Kecman, Božićev dugogodišnji saigrač i partner u osvajanju trofeja.

Kecman je direktno zaslužan za titulu prvaka Jadranske lige osvojenu u Zagrebu 2010. godine, kao i za ključnu pobedu nad Makabijem u Tel Avivu (29 poena, sedam trojki), čime je napravljen važan korak ka plasmanu na Fajnal for Evrolige.

On se od košarke zvanično oprostio prošlog leta (revijalnom utakmicom u Pioniru) i počeo da se priprema za bavljenje trenerskim pozivom. Između ostalog, bio je u Mineapolisu i posmatrao kako se radi u Minesota Timbervulvsima, ekipi Nikole Pekovića.

Komentari / 0

Ostavite komentar