"Да сам знао да има име, не бих га убио"

Амерички зубар Wалтер Палмер који је изазвао бијес јавности убивши лава Цецила током лова у Националном парку Хwанге у Зимбабвеу, вратио се на посао.

Свијет 08.09.2015 | 16:00
"Да сам знао да има име, не бих га убио"

Палмер је убио Цецила у јулу, а јутрос је дошао на посао игноришући новинаре који су га чекали испред.

На улазу га је дочекао члан клинике који га је провукао кроз гужву и увео на предња врата. Запослени су уводили и пацијенте у зграду. Мања група демонстраната окупила се испред и узвикивала "изручите Палмера" док је пролазио.

У изјавама за медије, Палмер је током викенда тврдио како се понио у складу са законом, те да није знао да је Цецил један од најцјењенијих животиња у Зимбабвеу.

"Да сам знао да је тај лав имао име и да је био битан за ту земљу или за истраживања, не бих га убио. Нико од нашег ловачког тима није знао име тог лава", рекао је.

Палмерова клиника била је затворена одређени период након што је убио лава. Поново се отворила у аугусту, али он није радио и казао је како се осјећа "сломљено" због немира које је изазвао. Зубар је рекао како је убио велику мачку, за коју се испоставило да је лав с уграђеним ГПС-ом због истраживања.

Цецила је убио самострелом иза граница парка. Казао је како није преминуо одмах, већ да га је пратио цијели дан и онда пронашао и убио другом стријелом.

Палмер је водичима у овој афричкој земљи платио 55.000 долара како би му приуштили лов на лава. Након што је убио лава, одсјекао му је главу и одерао кожу.

Цецил је имао 13 година и био је права атракција у овом националном парку. Захваљујући њему научници са Универзитета Оxфорд проучавали су живот афричких лавова, а на себи је годинама носио уређај за праћење.

Љубитељи животиња потписали су петицију за изручење Палмера афричкој држави.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дарио

08.09.2015 15:11

Вама америма је бинији лав од сиријских избјдглица! Како вас није срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.09.2015 17:26

Амери једино знају уништавати све што стигну. Колико имена нису знали милионина популације широм свјета које су усмртили. Хитно се мора ослободити овог највећег зла у историји човјечанства.

ОДГОВОРИТЕ