УНХЦР: 30.000 избјеглица ушло у Грчку

На грчким острвима тренутно се налази 30.000 избјеглица, а од тога њих 20.000 на Лезбосу, саопштио је УНХЦР.

Свијет 08.09.2015 | 14:18
УНХЦР: 30.000 избјеглица ушло у Грчку

Више од 4.500 њих се налази на острву Кос, које је раније било поприште сукоба избјеглица и грчке полиције.

Портпаролка УНХЦР-а Мелиса Флеминг, рекла је да сваки дан у Грчку долази неколико хиљада нових избјеглица, али да је ипак током викенда након наглог повећања забиљежено смањење.

Како је рекла, у Македонију је стигао рекордан број од 7.000 избјеглица.

Флемингова је рекла да Европа мора понудити загарантовано пресељење сиријских избјеглица, који у рекордном броју бјеже у Македонију и Грчку због несрећних околности у њиховој и околним земљама.

Портпаролка УНХЦР-а рекла је на брифингу у Женеви да су разговори у Европи о том питању хитни, јер је "очигледно да не постоји њемачко рјешење за европски проблем".

Она је поздравила одвојене понуде Британије и Француске да преузму сиријске избјеглице, али је додала да се морају отворити прихватилишта у неким земљама, уклучујући Мађарску и Грчку.

"Она могу да раде, само ако постоји систем загарантованог пресељења, у којем ће европске земље пристати да преузму одређен број избјеглица. "Верујемо да би у европске земље требало преселити 200.000 избјеглица", казала је она.

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

08.09.2015 12:26

ТРЕЋИ СВЈЕТСКИ РАТ. НА ПЛАНЕТИ ЋЕ ДОЋИ ДО ПОМЈЕРАЊА 50 МИЛОНА ЉУДИ! КАТАСТРОФА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ио

08.09.2015 14:04

Да ли су то Тарабићи или деда Милоје предвидео а можда и баба Ванга ?

Name

Михаило М.

08.09.2015 13:59

Тајни владари из сенке који су око бацили на природна богаства Сирије, још прије 10 до 15 година преко САД понудили су тадашњем председнику Сирије да Православне хришћане иселе и расле по бијелом свијету. Сирија је тај предлог САД са гнушањем одбила али тајни владари из сенке су пронашли други начин, да стварањем Исламске Државе непослушног Асада који више воли Москву од Вашингтона збаце са власти. Путин не смије Асада да препусти његовој судбини као што је препустио Гадафија у Либији, ако жели да Русија поврати свој углед код МЗ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

08.09.2015 14:57

Господо из НАТО пакта напали сте дрзаву Либију која је била брана да Ал Каида удје у Африку и да милиони избјеглица крене из Африке према Европи и направи у њој хаос и инсталира терористе. Ово је рекао у једном од својих посљедњих интервију Муамер Гадафи прије него је звјерски убијен. Похлепа медјународних моцника и данас види само лаке изворе профита, а посљедице остављају да рјесава неко други. Мрзња и зеља да се свргне Асад, да би под контролу ставили Сиријска богатства је далеко веца него да се неутралисе ИСИЛ регион стави под контролу матицних дрзава и успостави трајни мир који је зна се ко нарусио и зато господо из Европе умјесто сто на Европском Парламенту расправљате о избјеглицама ставите на дневни ред инспираторе сукоба на тренутним заристима у свијету ако имате снаге, ако не и даље се бавите посљедицама, а не узроцима проблема.

ОДГОВОРИТЕ