Човјек који се није туширао 12 година "зна тајну чистоће"

Већина људи се ни за шта на свету не би одрекла свакодневног туширања. Међу њима није Дејв Витлок, који у туш кабину није ушао пуних 12 година.

Здравље 08.09.2015 | 09:59
Човјек који се није туширао 12 година "зна тајну чистоће"

Овај хемијски инжењер и дипломац на Технолошком институту у Масачусетсу жели да сачува све бактерије на својој кожи и зато наноси специјални спреј “Мотхер Дирт” који садржи живе бактерије два пута дневно.

“Нисам се истуширао 12 година”, признаје он. “Нико није клинички испитао предности свакодневног туширања. Зашто онда људи претпостављају да је то здраво?”

Он је тако осмислио спреј који спречава развој штетних бактерија на телу и помогао оснивање компаније АОБиоме која га производи. Мотхер Дирт нема мирис и има текстуру и густину воде. На сајту фирме стоји да је реч о “пробиотику за кожу”.

“Развили смо живи пробиотик у спреју, који вам може помоћи да се ређе туширате и престанете да користите сапуне у одржавању хигијене”, пише на сајту.

Менаџерка одељења производње АОБиом Јасмина Агановић, која је пореклом из Босне и Херцеговине, каже да су људи почели да мешају “чисто са стерилним”.

“Потпуно смо избацили прљавштину из живота. Не проводимо више време напољу као раније, чак ни мала деца”, каже она, додајући да је прљавштина важна за грађење имунитета.

(Yахоо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кад си здрав

08.09.2015 09:51

Болестан цовјек не мозе експериментисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

10.09.2015 05:57

Јој, која је ово згода за абдест!

Name

Владо Остојић-Гарин

14.09.2015 05:35

Ја се купам редовно, сваког Божића и шта ми фали. Купање је здраво, не треба прегонити али једном у двије године може се и то истрпити.

ОДГОВОРИТЕ