Стјуардеса кажњена јер је одбила да служи алкохол

Једна стјуардеса америчке компаније ЕxпрессЈет, муслиманске вероисповести, изјавила је да је суспендована, јер је одбила да послужује алкохолна пића, у складу са својим религијским уверењима.

Путовања 08.09.2015 | 09:34
Стјуардеса кажњена јер је одбила да служи алкохол

Чари Стенли (40) прошле недеље је поднела тужбу због дискриминације Комисији за равноправност запослених у Детроиту. Њен адвокат Лена Масри, саопштила је да је авио-компанија најпре прихватила њена уверења, рекавши јој да друга стјуардеса може да послужује алкохолна пића, пренео је АП.

Масри је додала да је прошлог месеца Стенли суспендована на 12 месеци, пошто се друга стјуардеса жалила. Она је ову жалбу назвала исламофобичном, јер је у њој наведено да је Стенли са собом имала књигу "на страном језику" и да је на глави носила мараму.

ЕxпрессЈет је издала саопштење да та компанија поштује различитости, али да не може да коментарише лична питања.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хендикеп

11.09.2015 21:19

Особа зна да не мозе возити ауто. Особа зна ста мозе и не трази да вози аутобус Овакви слуцајеви праве проблем Муслиманима. Религија је лицна ствар и не мозе се покоравати околина са својим увјерењима. Да ли мозе једна мериканка да добије посао у Qатар Аирwаyс и да им послузује свињетину јер то она једе. Мозе она радити али мора постовати правила. Компанија је направила греску сто ју је примила с марамом ако то није дио радне одјеце свих у авиону. Сад хоце она лову због мараме и алкохола.

ОДГОВОРИТЕ