Stjuardesa kažnjena jer je odbila da služi alkohol

Jedna stjuardesa američke kompanije ExpressJet, muslimanske veroispovesti, izjavila je da je suspendovana, jer je odbila da poslužuje alkoholna pića, u skladu sa svojim religijskim uverenjima.

Putovanja 08.09.2015 | 09:34
Stjuardesa kažnjena jer je odbila da služi alkohol

Čari Stenli (40) prošle nedelje je podnela tužbu zbog diskriminacije Komisiji za ravnopravnost zaposlenih u Detroitu. Njen advokat Lena Masri, saopštila je da je avio-kompanija najpre prihvatila njena uverenja, rekavši joj da druga stjuardesa može da poslužuje alkoholna pića, preneo je AP.

Masri je dodala da je prošlog meseca Stenli suspendovana na 12 meseci, pošto se druga stjuardesa žalila. Ona je ovu žalbu nazvala islamofobičnom, jer je u njoj navedeno da je Stenli sa sobom imala knjigu "na stranom jeziku" i da je na glavi nosila maramu.

ExpressJet je izdala saopštenje da ta kompanija poštuje različitosti, ali da ne može da komentariše lična pitanja.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hendikep

11.09.2015 21:19

Osoba zna da ne moze voziti auto. Osoba zna sta moze i ne trazi da vozi autobus Ovakvi slucajevi prave problem Muslimanima. Religija je licna stvar i ne moze se pokoravati okolina sa svojim uvjerenjima. Da li moze jedna merikanka da dobije posao u Qatar Airways i da im posluzuje svinjetinu jer to ona jede. Moze ona raditi ali mora postovati pravila. Kompanija je napravila gresku sto ju je primila s maramom ako to nije dio radne odjece svih u avionu. Sad hoce ona lovu zbog marame i alkohola.

ODGOVORITE