Цијела банда у затвору славила уз торту од кокаина

Припаднице бразилске банде "Примеиро Цомандо да Цапитал", познате и под називом "Фирст Цомманд оф тхе Цапитал", почастиле су бројне чланице једног затвора на северу Сао Паула кокаином, марихуаном и румом поводом 22. годишњице од оснивања ове утицајне криминалне организације.

Занимљивости 08.09.2015 | 09:32
Цијела банда у затвору славила уз торту од кокаина

Снимци који су том приликом настали открили су да је рођенданску забаву предводила Кандида Марија Сантана Биспо, жена која је ухапшена 2009. године јер је учествовала у организацији извлачења припадника своје банде иза решетака.

Биспо је, на снимку затворенице позвала да се најпре загреју румом и марихуаном, али и да потом наврате на 'торту' на којој је кокаином исписано ко и шта слави.

"Фирст Цомманд оф тхе Цапитал" је највећа бразилска криминална организација с отприлике 13 хиљада чланова (од чега их се шест хиљада налази по разним затворима). Она делује у 22 бразилске државе, Парагвају и Боливији.

Банда се понајвише бави шверцом и дистрибуцијом дроге, али се бави и другим криминалним радњама. Позната је и по жестоким и немилосрдним обрачунима с полицијом.

Припадници "Примеиро Цомандо да Цапитал" су тако 2012. године пуних месец сваког дана из освете убијали по најмање једног полицајца јер су се представници закона дрзнули да пуцају у њихове чланове.

(ливелеак.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар