Педров насљедник стиже у јануару, а он је...?!

Четири кандидата, фаворит је - Хесус Навас! Ко ће заменити новог првотимца Челсија?

Фудбал 11.09.2015 | 13:30
Педров насљедник стиже у јануару, а он је...?!

Педров недавни одлазак из Барселоне никог није изненадио, али каталонском великану остала је велика рупа на крилу, коју ће клуб моћи да испуни тек у јануару. Током наредна три и по месеца управа актуелног шампиона Европе темељно ће прегледати и извагати све могуће опције, а Педрово место могао би да заузме један од четири кандидата са најужег списка.

Како пише каталонски Мундо Депортиво, пословично добро упознат у дешавања на стадиону Камп Ноу, листу кандидата предводи Хесус Навас из Манчестер Ситија, а ту су још и дуго помињани Нолито из Селте, Карлос Вела из Сосиједада и Антонио Кандрева из Лација.

Као фаворита Мундо депортиво издваја Хесуса Наваса. Хитроноги крилни нападач почиње своју трећу сезону у Манчестер Ситију, али после доласка Кевина Де Брујнеа јасно је да ће добити минималан простор за маневар. Момак којег карактерише брз дриблинг и продор по десној страни има уговор са Ситијем до јуна 2017. године, а како и даље није приказао партије које су га својевремено препоручиле у дресу Севиље, врло лако могао би да напусти Етихад. Додуше, његова улога у Ситију доста се изменила у односу на оно што је радио у Андалузији, када је био далеко опаснији по гол, али квалитет је и даље неоспоран. Ипак, ни Сити неће пустити играча без обештећења од минимум 25.000.000 евра.

После Педровог одласка Нолитов долазак, тачније повратак у Барселону практично је био готов, али у међувремену су се ствари мало промениле. Понајбољи играч Селте недавно је потврдио да ће клуб из Вига напустити само у случају Барселонине понуде, а како је Нол​ито у животној форми, његов садашњи клуб може да се нада доброј заради. Овај 28-годишњак тренутно има откупну клаузулу од 30.000.000 евра. Наравно, могуће је да ће доћи и до неког договора, али у Селти могу да се надају милионима.

Међутим, Карлос Вела један је од играча које Луис Енрике просто обожава. Како се мексички репрезентативац налази у константном успону форме, не би било никакво чудо да каријеру настави у Каталонији. Вела има уговор на још три године, уз откупну клаузулу од 30.000.000. евра. Међутим, константни проблем који има са менискусом десног колена могао би да представља проблем за Барсу, која тежи ка томе да има што боље и здравије асове. Вела би практично могао да има исту улогу као Педро – џокера из сенке.

Као највеће изненађење на листи потенцијалних кандидата нашао се Антонио Кандрева. По природи снажан, физички изузетан, врло незгодан за чување, Кандрева је израстао у лидера Лација, који би могао да буде значајно појачање за Барселону. У претходне две сезоне дао је 22 гола у Серији А, има 28 година, уговор до 2019. и Лацио не жели да га пусти за суму мању од 25.000.000 евра. Ипак, питање да ли би Кандрева могао да се уклопи у ритам шпанског фудбала, који је далеко јачи него у Серији А.

Верујемо да челници Барселоне, као и обично, неће погрешити...

Коментари / 0

Оставите коментар