Pedrov nasljednik stiže u januaru, a on je...?!

Četiri kandidata, favorit je - Hesus Navas! Ko će zameniti novog prvotimca Čelsija?

Fudbal 11.09.2015 | 13:30
Pedrov nasljednik stiže u januaru, a on je...?!

Pedrov nedavni odlazak iz Barselone nikog nije iznenadio, ali katalonskom velikanu ostala je velika rupa na krilu, koju će klub moći da ispuni tek u januaru. Tokom naredna tri i po meseca uprava aktuelnog šampiona Evrope temeljno će pregledati i izvagati sve moguće opcije, a Pedrovo mesto mogao bi da zauzme jedan od četiri kandidata sa najužeg spiska.

Kako piše katalonski Mundo Deportivo, poslovično dobro upoznat u dešavanja na stadionu Kamp Nou, listu kandidata predvodi Hesus Navas iz Mančester Sitija, a tu su još i dugo pominjani Nolito iz Selte, Karlos Vela iz Sosijedada i Antonio Kandreva iz Lacija.

Kao favorita Mundo deportivo izdvaja Hesusa Navasa. Hitronogi krilni napadač počinje svoju treću sezonu u Mančester Sitiju, ali posle dolaska Kevina De Brujnea jasno je da će dobiti minimalan prostor za manevar. Momak kojeg karakteriše brz dribling i prodor po desnoj strani ima ugovor sa Sitijem do juna 2017. godine, a kako i dalje nije prikazao partije koje su ga svojevremeno preporučile u dresu Sevilje, vrlo lako mogao bi da napusti Etihad. Doduše, njegova uloga u Sitiju dosta se izmenila u odnosu na ono što je radio u Andaluziji, kada je bio daleko opasniji po gol, ali kvalitet je i dalje neosporan. Ipak, ni Siti neće pustiti igrača bez obeštećenja od minimum 25.000.000 evra.

Posle Pedrovog odlaska Nolitov dolazak, tačnije povratak u Barselonu praktično je bio gotov, ali u međuvremenu su se stvari malo promenile. Ponajbolji igrač Selte nedavno je potvrdio da će klub iz Viga napustiti samo u slučaju Barselonine ponude, a kako je Nol​ito u životnoj formi, njegov sadašnji klub može da se nada dobroj zaradi. Ovaj 28-godišnjak trenutno ima otkupnu klauzulu od 30.000.000 evra. Naravno, moguće je da će doći i do nekog dogovora, ali u Selti mogu da se nadaju milionima.

Međutim, Karlos Vela jedan je od igrača koje Luis Enrike prosto obožava. Kako se meksički reprezentativac nalazi u konstantnom usponu forme, ne bi bilo nikakvo čudo da karijeru nastavi u Kataloniji. Vela ima ugovor na još tri godine, uz otkupnu klauzulu od 30.000.000. evra. Međutim, konstantni problem koji ima sa meniskusom desnog kolena mogao bi da predstavlja problem za Barsu, koja teži ka tome da ima što bolje i zdravije asove. Vela bi praktično mogao da ima istu ulogu kao Pedro – džokera iz senke.

Kao najveće iznenađenje na listi potencijalnih kandidata našao se Antonio Kandreva. Po prirodi snažan, fizički izuzetan, vrlo nezgodan za čuvanje, Kandreva je izrastao u lidera Lacija, koji bi mogao da bude značajno pojačanje za Barselonu. U prethodne dve sezone dao je 22 gola u Seriji A, ima 28 godina, ugovor do 2019. i Lacio ne želi da ga pusti za sumu manju od 25.000.000 evra. Ipak, pitanje da li bi Kandreva mogao da se uklopi u ritam španskog fudbala, koji je daleko jači nego u Seriji A.

Verujemo da čelnici Barselone, kao i obično, neće pogrešiti...

Komentari / 0

Ostavite komentar