Огава: Јапан је у БиХ уложио милијарду КМ

Амбасадор Јапана у БиХ Казуја Огава изјавио је да је Јапан од 1996. године до данас БиХ пружио помоћ од милијарду КМ путем више од 200 пројеката.

Босна и Херцеговина 07.09.2015 | 11:19
Огава: Јапан је у БиХ уложио милијарду КМ

"Помогли смо у различитим облицима - од грантова и помоћи за мале пројекте, па до концесијских зајмова. Јапан је један од највећих донатора на свијету, а овдје смо активни и зато што смо предани миру, демократији и добробити популације", рекао је Огава.

Огава је за "Независне новине" изјавио да је Јапан тренутно активан у пројекту уклањања сумпорних загађења у Термолектрани Угљевик, те у два пројекта деминирања у Шамцу и Доњем Жабару.

Он је навео да БиХ има много потенцијала у туризму, енергетици и прерађивачкој индустрији, подсјећајући да је у бившој Југославији БиХ била центар прерађивачке индустрије."Штета је што потенцијал који постоји није искориштен", рекао је Огава.

Говорећи о политичкој сцени у БиХ, Огава је оцијенио да политичари превише времена проводе у дискусијама, и то не само између различитих партија, него и унутар властитих странака.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јулио

07.09.2015 21:11

Мој амбасадоре да сте улозили и пет милијарди,дзаба,све лопине........не дајте амбасадоре ни марку висе,нека крепају

ОДГОВОРИТЕ