УСО, 6. дан (М) - преглед...

Француски тенисер Ришар Гаске лако се пласирао у осмину финала УС Опена, последњег Грен слема сезоне. Други тенисер света Роџер Федерер наставља са одличним партијама на УС опену, пошто још није изгубио ни сет. Трећи носилац Енди Мари пласирао се у осмину финала УС опена, пошто је лако победио Томажа Белучија из Бразила са 6:3, 6:2, 7:5.

Тенис 06.09.2015 | 09:30
УСО, 6. дан (М) - преглед...

Гаске је у трећој рунди турнира у Њујорку убедљиво савладао Аустралијанца Бернарда Томића са 6:4, 6:3, 6:1.

Након што је средином првог сета искористио једину шансу за брејк и повео 1-0, у другом је повео већ у првом гему и потврдио га у деветом, да би у трећем рутински докрајчио индиспонираног ривала.

Гаске је био много агресивнији од самог старта, погодио је 14 винера уз три аса у првом сету, док је с друге стране Томић много више грешио, поклонивши ривалу седам лаких поена.

У наставку меча је задржао сигурност на сервису, није дозволио ривалу ниједну брејк шансу, што му је донело најлакшу победу на турниру.

У мечу трећег кола Швајцарац је савладао Филипа Колшрајбера са 6:3, 6:4, 6:4 и тако је добио Немца и осми пут у исто толико међусобних окршаја.

Федерер је претпрео два брејка, Колшрајбер је имао предност на почетку трећег сета, али ниједног тренутка није било дилеме у вези са победником.

Меч је трајао 94 минута, уписао је 27 винера и 26 неизнуђених грешака, уз 5 асова и 4 дупле грешке.

У осмини финала Федерер ће се састати са Џоном Изнером, којем је Јиржи Весели предао меч при резултату 2-0 у сетовима за Американца.

У првој рунди Мари је изгубио сет од Кирјоса, у другој је губио 2-0 од Манарина, а сада је напокон забележио лак тријумф, што би требало да буде значајно због свежине у завршници турнира.

Следећи Маријев ривал биће Кевин Андерсон, који је савладао Доминика Тима са 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-3).

Шкот је у трећем гему изгубио гем на свој сервис и за тренутак се чинило да му следи ново мучење. Само за тренутак, пошто је Мари направио рибрејк и до краја меча није се суочио ни са једном брејк лоптом.

Први и други сет Мари је лагано завршио, у трећем је пропустио две брејк шансе у првом гему, па се Белучи држао до финиша сета. Ипак, у 11. гему Шкот прави брејк без изгубљеног поена, уз два прецизна пасинга, а затим без проблема долази до тријумфа за два часа и 11 минута игре.

Са Кевином Андерсоном, супарником у четвртој рунди,Мари је играо шест пута и пет пута је победио, укључујући и оба овосезоснка окршаја (у Мајамију и на Квинсу).

Стан Вавринка, полуфиналиста из 2013. године, и даље не игра на највишем нивоу, али још није изгубио ни сет – сада је победио Белгијанца Рубена Бемелманса, 107. тенисер света, са 6:3, 7:6 (7-5), 6:4.

“Сервис ми није функциониса, било је много успона и падова, претрпео сам брејкове и у првом и у другом сету. Нема везе, најважније је да сам прошао“, рекао је Вавринка, који ће се у осмини финала састати са Доналдом Јангом.

“Он је много напредовао, нарочито у ставу на терену, сада је много борбенији. Такође, његова игра је лепа за око, увек укључи и публику, тако да очекујем тежак меч“, прокоментарисао је Стан 26-годишњег Американца.

Много више проблема имао је Томаш Бердих у дуелу са Гиљермом Гарсија-Лопесом. Шпанац је добио први сет, имао је и сет лопту у тај брејку другог сета, али Бердих је некако успео да изједначи, што је и преломило меч за коначних 6:7 (2-7), 7:6 (9-7), 6:3, 6:3. Чеха у осмини финала чека Ришар Гаске, којег је добио у шест од 12 међусобних сусрета, укључујући и оба меча ове године.

Џон Изнер је добио прва два сета пре него што му је Весели предао меч, па ће Американац изаћи на мегдан Роџеру Федереру.

УС опен, треће коло, доња половина жреба:
Роџер Федерер – Филип Колшрајбер 6:3, 6:4, 6:4
Томаш Бердих – Гиљермо Гарсија-Лопес 6:7 (2-7), 7:6 (9-7), 6:3, 6:3
Ришар Гаске – Бернард Томић 6:4, 6:3, 6:1
Џон Изнер – Јиржи Весели 6:3, 6:4, предаја
Доналд Јанг – Виктор Троицки 4:6, 0:6, 7:6 (7-3), 6:2, 6:4
Стан Вавринка – Рубен Бемелманс 6:3, 7:6 (7-5), 6:4
Кевин Андерсон – Доминик Тим 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-3)
Енди Мари – Томаж Белучи 6:3, 6:2, 7:5

Коментари / 0

Оставите коментар