USO, 6. dan (M) - pregled...

Francuski teniser Rišar Gaske lako se plasirao u osminu finala US Opena, poslednjeg Gren slema sezone. Drugi teniser sveta Rodžer Federer nastavlja sa odličnim partijama na US openu, pošto još nije izgubio ni set. Treći nosilac Endi Mari plasirao se u osminu finala US opena, pošto je lako pobedio Tomaža Belučija iz Brazila sa 6:3, 6:2, 7:5.

Tenis 06.09.2015 | 09:30
USO, 6. dan (M) - pregled...

Gaske je u trećoj rundi turnira u Njujorku ubedljivo savladao Australijanca Bernarda Tomića sa 6:4, 6:3, 6:1.

Nakon što je sredinom prvog seta iskoristio jedinu šansu za brejk i poveo 1-0, u drugom je poveo već u prvom gemu i potvrdio ga u devetom, da bi u trećem rutinski dokrajčio indisponiranog rivala.

Gaske je bio mnogo agresivniji od samog starta, pogodio je 14 vinera uz tri asa u prvom setu, dok je s druge strane Tomić mnogo više grešio, poklonivši rivalu sedam lakih poena.

U nastavku meča je zadržao sigurnost na servisu, nije dozvolio rivalu nijednu brejk šansu, što mu je donelo najlakšu pobedu na turniru.

U meču trećeg kola Švajcarac je savladao Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 6:4, 6:4 i tako je dobio Nemca i osmi put u isto toliko međusobnih okršaja.

Federer je pretpreo dva brejka, Kolšrajber je imao prednost na početku trećeg seta, ali nijednog trenutka nije bilo dileme u vezi sa pobednikom.

Meč je trajao 94 minuta, upisao je 27 vinera i 26 neiznuđenih grešaka, uz 5 asova i 4 duple greške.

U osmini finala Federer će se sastati sa Džonom Iznerom, kojem je Jirži Veseli predao meč pri rezultatu 2-0 u setovima za Amerikanca.

U prvoj rundi Mari je izgubio set od Kirjosa, u drugoj je gubio 2-0 od Manarina, a sada je napokon zabeležio lak trijumf, što bi trebalo da bude značajno zbog svežine u završnici turnira.

Sledeći Marijev rival biće Kevin Anderson, koji je savladao Dominika Tima sa 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-3).

Škot je u trećem gemu izgubio gem na svoj servis i za trenutak se činilo da mu sledi novo mučenje. Samo za trenutak, pošto je Mari napravio ribrejk i do kraja meča nije se suočio ni sa jednom brejk loptom.

Prvi i drugi set Mari je lagano završio, u trećem je propustio dve brejk šanse u prvom gemu, pa se Beluči držao do finiša seta. Ipak, u 11. gemu Škot pravi brejk bez izgubljenog poena, uz dva precizna pasinga, a zatim bez problema dolazi do trijumfa za dva časa i 11 minuta igre.

Sa Kevinom Andersonom, suparnikom u četvrtoj rundi,Mari je igrao šest puta i pet puta je pobedio, uključujući i oba ovosezosnka okršaja (u Majamiju i na Kvinsu).

Stan Vavrinka, polufinalista iz 2013. godine, i dalje ne igra na najvišem nivou, ali još nije izgubio ni set – sada je pobedio Belgijanca Rubena Bemelmansa, 107. teniser sveta, sa 6:3, 7:6 (7-5), 6:4.

“Servis mi nije funkcionisa, bilo je mnogo uspona i padova, pretrpeo sam brejkove i u prvom i u drugom setu. Nema veze, najvažnije je da sam prošao“, rekao je Vavrinka, koji će se u osmini finala sastati sa Donaldom Jangom.

“On je mnogo napredovao, naročito u stavu na terenu, sada je mnogo borbeniji. Takođe, njegova igra je lepa za oko, uvek uključi i publiku, tako da očekujem težak meč“, prokomentarisao je Stan 26-godišnjeg Amerikanca.

Mnogo više problema imao je Tomaš Berdih u duelu sa Giljermom Garsija-Lopesom. Španac je dobio prvi set, imao je i set loptu u taj brejku drugog seta, ali Berdih je nekako uspeo da izjednači, što je i prelomilo meč za konačnih 6:7 (2-7), 7:6 (9-7), 6:3, 6:3. Čeha u osmini finala čeka Rišar Gaske, kojeg je dobio u šest od 12 međusobnih susreta, uključujući i oba meča ove godine.

Džon Izner je dobio prva dva seta pre nego što mu je Veseli predao meč, pa će Amerikanac izaći na megdan Rodžeru Federeru.

US open, treće kolo, donja polovina žreba:
Rodžer Federer – Filip Kolšrajber 6:3, 6:4, 6:4
Tomaš Berdih – Giljermo Garsija-Lopes 6:7 (2-7), 7:6 (9-7), 6:3, 6:3
Rišar Gaske – Bernard Tomić 6:4, 6:3, 6:1
Džon Izner – Jirži Veseli 6:3, 6:4, predaja
Donald Jang – Viktor Troicki 4:6, 0:6, 7:6 (7-3), 6:2, 6:4
Stan Vavrinka – Ruben Bemelmans 6:3, 7:6 (7-5), 6:4
Kevin Anderson – Dominik Tim 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-3)
Endi Mari – Tomaž Beluči 6:3, 6:2, 7:5

Komentari / 0

Ostavite komentar