Петиција бившег чешког лидера против избјеглица

Бивши чешки предсједник Вацлав Клаус покренуо петицију којом тражи да полиција и војска брани границе од избјеглица.

Свијет 05.09.2015 | 22:44
Петиција бившег чешког лидера против избјеглица

Бивши чешки предсједник Вацлав Клаус покренуо је петицију против избјеглица у којој захтијева да Влада категорично одбије притисак неких чланица Еуропске уније да се избјеглице прерасподијеле, а да Чешка почне бранити своје границе и уз помоћ полиције и војске.

У петицији, коју је као први потписао сам Клаус, потписници упозоравају чешку Владу да масовна имиграција угрожава стабилност Еуропе и у појединих чланица ЕУ-а и указују на ризике по безбједност  које носи мијешање разних култура и религија.

Осим тога, захтијевају од Владе да одбије притисак Њемачке и Француске да се крше правила Сцхенгена, а санкционирају Мађарску која та правила поштује.

"Квоте су смијешне када погледате како су расле данима, седмицама, мјесецима. Било каква квота је смијешна у односу на оно што ће услиједити", казао је Клаус у Лиси над Лабом, где је новинарима представио петицију, преноси Радио Слободна Еуропа.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јулио

05.09.2015 18:35

Пексијану, неце нико ни доци у писљиву Чешку,јест ми дрзава ,не волите сами себе, а како цете вољети друге. Србија је за вас Америка иако није у ЕУ ,а мислим да је са овим примањем избјеглица у великом броју показала вама шта је хуманитарност,брига ,разумијевање,доброта,искреност сто ви никада нецете имати,бицете увијек истоцна Европа,јадна,залосна,биједна у односу на западну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило М.

06.09.2015 11:48

Србија ће због своје наивне доброте према избеглицама која нија ништа друго већ лудост да спасавајући друге убије себе!

Name

Балкан боy

05.09.2015 19:36

Чачкали сте мечку. А мечка рикнула! Шта ћете сад?

ОДГОВОРИТЕ