Peticija bivšeg češkog lidera protiv izbjeglica

Bivši češki predsjednik Vaclav Klaus pokrenuo peticiju kojom traži da policija i vojska brani granice od izbjeglica.

Svijet 05.09.2015 | 22:44
Peticija bivšeg češkog lidera protiv izbjeglica

Bivši češki predsjednik Vaclav Klaus pokrenuo je peticiju protiv izbjeglica u kojoj zahtijeva da Vlada kategorično odbije pritisak nekih članica Europske unije da se izbjeglice preraspodijele, a da Češka počne braniti svoje granice i uz pomoć policije i vojske.

U peticiji, koju je kao prvi potpisao sam Klaus, potpisnici upozoravaju češku Vladu da masovna imigracija ugrožava stabilnost Europe i u pojedinih članica EU-a i ukazuju na rizike po bezbjednost  koje nosi miješanje raznih kultura i religija.

Osim toga, zahtijevaju od Vlade da odbije pritisak Njemačke i Francuske da se krše pravila Schengena, a sankcioniraju Mađarsku koja ta pravila poštuje.

"Kvote su smiješne kada pogledate kako su rasle danima, sedmicama, mjesecima. Bilo kakva kvota je smiješna u odnosu na ono što će uslijediti", kazao je Klaus u Lisi nad Labom, gde je novinarima predstavio peticiju, prenosi Radio Slobodna Europa.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Julio

05.09.2015 18:35

Peksijanu, nece niko ni doci u pisljivu Češku,jest mi drzava ,ne volite sami sebe, a kako cete voljeti druge. Srbija je za vas Amerika iako nije u EU ,a mislim da je sa ovim primanjem izbjeglica u velikom broju pokazala vama šta je humanitarnost,briga ,razumijevanje,dobrota,iskrenost sto vi nikada necete imati,bicete uvijek istocna Evropa,jadna,zalosna,bijedna u odnosu na zapadnu.

ODGOVORITE
Name

Mihailo M.

06.09.2015 11:48

Србија ће због своје наивне доброте према избеглицама која нија ништа друго већ лудост да спасавајући друге убије себе!

Name

Balkan boy

05.09.2015 19:36

Čačkali ste mečku. A mečka riknula! Šta ćete sad?

ODGOVORITE